Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Sezona češenj je tu. Če jih imate v izobilju, če so se jih najedli tudi vaši sosedje potem je čas, da jih nekaj vložite. Po receptu, ki ga najdete v prispevku pa vam bodo zagotovo uspele!
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik) Češnjev kompot (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete češnje, sladkor, vodo, dišave: celi klinčki, cimetova skorjica, limonina lupina, vanilijev sladkor, 2 do 3 žlice ruma, kozarce za vlaganje, pokrove.

Postopek:

Sveže nabranim in pravilno čvrstim češnjam odstranite peclje, jih temeljito operite in odcedite.

V pečici ogreti na 80 stopinj, segrejte čiste kozarce.

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

V večji posodi zavrite vodo, jo osladkajte in dodajte, cimetovo skorjico, cele klinčke in limonino lupino (na en kozarec računajte 3 do 3,5 dcl vode, 3 žlice sladkorja, dišavnice pa morate uporabiti po občutku, da ne zatrejo nežnega aromatičnega vonja in okusa svežega sadeža).

V vrelo vodo stresite češnje, pokrijte in počakajte, da ponovno zavre,takoj zmanjšajte ogenj ali potegnite posodo na stran.Dodajte malček vanilijevega sladkorja in 1 žlico ruma na celo posodo (za boljšo aromo).

Kompot nadevajte vroč, nalijte vročo tekočino do vrha in takoj zaprite. Kozarce obračajte na glavo - na pokrove (da izpodrine zrak) in sproti pokrivajte z deko.Ko boste končali s polnjenjem, kozarce obrnite pravilno in dobro pokrijte ter popolnoma ohladite (najbolje čez noč).

Češnjev kompot shranite v suhem, hladnem in temnem prostoru.

Češnjev pozdrav iz Jožičine kuhinje!

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Barviti zelenjavni namazi za vsak dan – zdravi, hitri, okusni

Namazi so čudovita rešitev za hiter zajtrk, lahek večer...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Končno recept za palačinke, ki ne redi!

Imate radi palačinke, pa se jim odpovedujete, ker redij...

KUHALNICA: Slastna jabolčna pita

Veseli december je tu in s tem tudi čas, da svojim gost...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

KUHALNICA: Popečena jajčka na divjih zeliščih

Najpomembnejši je hranilno bogat zajtrk saj bomo le tak...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

KUHALNICA: Mehka cimetova omleta z jabolki

Mehka cimetova omleta z jabolki je primerna za vegane i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.