Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 11. do 17. septembra (piše priznana astrologinja)

Moj čas > Moje minutke | piše: Irena Dolar | 10.9.2023
V prihajajočem obdobju šestih mesecev bo priložnost, da dokončno spoznamo in začutimo v svojem jedru, v »jetrih«, če lahko tako rečem, da uspeh in sreča nista stvar priložnosti, ampak IZBIRE. V tednu pred nami pa bo Luna upadala do mlaja in v tem času znamo biti mnogo bolj umirjeni, strpni ter prilagodljivi. Še vedno smo v fazi retrogradnega Merkurja, ki se bo ta teden obrnil direktno.
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Merkurjeva domena je trgovina, promet, komunikacija, razmišljanje, razumsko dojemanje, pokaže na našo zavest, spomin, razum, učenje, gibčnost, okretnost in seveda še kaj.

V mitologiji je Merkur predstavljen kot krilati božji sel, posrednik med nebom in Zemljo, oziroma med bogovi in ljudmi. Grški Hermes, bog trgovine, posredništva, govora, zvijačnosti in drugih spletk. Za njegovo naklonjenost so prosili tako modreci in govorniki, kot lažnivci in tatovi, saj je ljudem posredoval božje skrivnosti. 

V sedanjem času je zelo zadolžen za pogovor in dojemanje povedanega, za naš spomin in, kako mi sprejemamo vse informacije, za promet, avtomobile, moderno tehnologijo, za računalnike, telefone in seveda za vse podpise pomembnih pogodb ter vrednejše nakupe. Upam, da ste zadnja tedna bili dovolj pazljivi in, da niste delali napak. Upam, da vam je retrogradnost Merkurja koristila, da ste delali na sebi, na svojem dojemanju in osebni rasti.

Merkur se obrača direktno, Jupiter pa se je obrnil retrogradno, dva planeta sta zamenjala svojo vlogo. Ko je takšen planet ekspanzije -Jupiter retrograden, se seveda vse nekako obrne navznoter, bolj se zavedamo duhovnih vrednot in osebne rasti. Materialna ekspanzija se upočasni, ker je bolj pomembna notranja, kot zunanja rast. In sedaj bo vse do konca tega leta za vse nas priložnost, da se zamislimo o sebi, kot posamezniku, kot delu družbe. Je dober čas, da marsikaj predelamo in ponovno preučimo o sebi in svojih prepričanjih. Morda ne bo zaman namig, da dokončno spoznamo in začutimo v svojem jedru, v »jetrih«, če lahko tako rečem, da uspeh in sreča nista stvar priložnosti, ampak IZBIRE. V življenju lahko izberemo to, kar hočemo BITI. Morda bi o tem sedaj razmislili, napisali morda, kar seznam, kar želite biti, kar želite delati v prihodnosti in kaj želite imeti.

Poleg zgoraj naštetega pa bo v PONEDELJEK Luna v levu poskrbela za dinamično delovanje, spodbujena z Venero bo prijetna, romantično razigrana in odprta za vso kreacijo ter ljubezen.

Tudi v TOREK bomo imeli upadajočo Luno v levu, morda nam bodo dinamični aspekti Lune povzročali malce nemira in raztresenosti.

Energije je pred mlajem v telesu po navadi manj, še v SREDO bomo čutili nelagodje in brezvoljnost. Tudi vpliv Lune v devici ne bo pomagal pri storilnosti, no morda bo nekaterim zemeljskim znamenjem boljše, pa vendar Saturnov vpliv bo omejevalen.

Zelo hitro bomo odreagirali in dojemali v ČETRTEK, ko bo Luna dosegla stacionarnega Merkurja, za vse »merkurjance« pa pozor. Lahko občutimo večjo zmedo, napake, srečevali se bomo z zamudami, pomotami, nerazumevanjem, nemirnosti in pozabljanju stvari. Hitro se nam lahko pokvari kakšen stroj, tudi računalnik, telefon, televizor ali avto. Nič nenavadnega, tipično za obrat Merkurja.

Počasi zapuščamo poletje in v PETEK začenjamo z MLAJEM v znamenju device na skoraj 22*. Znamenje device je zemeljsko znamenje, simbolizira delo, pridnost, praktičnost, stvarnost, poštenost in močno intelektualnost. Devica nenehno išče red in organiziranost v življenju, se naslanja na močno kritiko in išče pomanjkljivosti tako pri sebi, kot pri drugih. Nenehno iskanje popolnosti prinaša nek notranji nemir, živčno energijo, ki devico ohranja v stalnem gibanju. Drugo kar se nanaša na devico je pretirana zaskrbljenost in ukvarjanje z detajli in zaradi njih velikokrat izgublja fokus.

Torej, če vse to povežemo z rastočo Luno, kar simbolizira nov ciklus, nove začetke, usmerjenost v spremembe, v aktivno dogajanje, je to čas prodornih ciljev in novih načrtov na način znamenja device. Proces se bo dogajal v fizičnem in psihološkem smislu. Torej mnogo več praktičnosti in uporabne veščine pri nas in v nas, zagnali se bomo z vso storilnostjo in prodorno energijo naprej, bili vztrajni, izredno delovni in pridni.

Ne pozabimo, da bo prisotna tudi živčna energija, zato rabimo fokus, da je ne bomo stresali naokoli, saj bo vladar tega mlaja Merkur še vedno stacionaren. Obenem, ko bomo zagnani za delo in vse obveznosti, ne pozabimo tudi na sproščanje, kajti pomembno je, da pridobimo notranji mir. Devica zna biti tudi zelo puritanska, je tista, ki bi se žrtvovala za druge in težko uživa, če smatra, da si ni zaslužila.

Seveda z novimi začetki počakajte še kakšen dan ali dva, naj bo Luna rastoča in Merkur direkten.

VIKEND z energijo tehtnice naj bo družabna energija, povežimo se z drugimi, pojdimo kam na izlet in se imejmo lepo.

Pozdrav astrologinja Irena Dolar.

O AVTORICI PRISPEVKA

Irena Dolar je diplomirana astrologinja, ki že 10 let profesionalno deluje kot astrologinja. Vsak dan piše, kaj se dogaja na nebu, opravlja tudi osebna svetovanja: od razlage rojstne karte, prognoze v prihodnosti, ujemanja v partnerstvu, do konkretnih vprašanj in iskanja najbolj primernega trenutka za pomemben del življenja. Je tudi učiteljica astrologije na vseh stopnjah, ki vodijo do diplome.

Astrologinjo Ireno Dolar najdete na njenem Facebook profilu Astrologinja Irena Dolar in na Instagramu - astrologinjairenadolar, dobite jo lahko tudi preko e-pošte irena.dolar@gmail.com ali na telefonski št. 040 234 567.

 

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Astrološka napoved
Morda te zanima tudi:

Metka Klevišar: DOBRO SE JE NAUČITI VČASIH REČI TUDI "NE"

Pred dnevi je je znanka, ki je zelo ljubezniva in je tu...

Astrološka napoved od 21. do 27. avgusta (piše priznana astrologinja)

V naših očeh so pred nami še izredno zanimivi dnevi v m...

Astrološka napoved od 14. do 20. avgusta (piše priznana astrologinja)

Tja do srede nam zna primanjkovati energije, ker se Lun...

Astrološka napoved od 7. do 13. avgusta (piše priznana astrologinja)

Pred nami je relativno miren teden dni, Luna bo upadala...

Astrološka napoved od 24. do 30. julija (piše priznana astrologinja)

Kakšen teden je tokrat pred nami? Astrologinja nam razr...

Astrološka napoved od 17. do 23. julija (piše priznana astrologinja)

KAJ NAS ČAKA? V tem tednu se zgodi astrolško izjemno po...

Astrološka napoved od 10. do 16. julija (piše priznana astrologinja)

Pred nami je zadnji krajec in kasneje umirjeno poletno ...

Meditacija za premagovanje strahov

Prepustite se meditaciji za premagovanje strahov, s pom...

Astrologija: To so pari, ki se najbolj ujemajo

Je vaše astrološko znamenje v ujemanju s partnerjevim? ...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 25.9. do 1. oktobra (piše priznana astrologinja)

Že od sobote imamo Sonce v tehtnici, zato bomo vse do 2...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.