Kaj se lahko zgodi, če jeste prezrele banane?

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. Z. | 17.6.2015
Raziskava je pokazala zanimive rezultate. V prispevku preverite, kakšne banane so najbolj zdrave in zakaj!
Bolj so zrele, bolj so zdrave! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Bolj so zrele, bolj so zdrave! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če imate v kuhinji banane nekaj časa, te postajajo vse bolj zrele. Počasi zorijo in dobivajo vse bolj temno rumeno barvo, tudi rjave pike. S tem pa postajajo tudi vse bolj sladke, saj se v njih tvori sadni sladkor. Encimi, ki v bananah škrob pretvarjajo v sladkor, pa s tem pripomorejo, da so lažje prebavljive.

Nedavna japonska študija je pokazala, da so zelo zrele banane tudi zelo zdrave. Bolj ko je banana zrela, več močnih antioksidantov vsebuje. Rjave pike na banani pa so pokazatelj, da je v njej veliko snovi, ki preprečuje celo rakava obolenja. To je tako imenovani TNF.

Bolj zrela banana pa je tudi odlična za krepitev imunske odpornosti. Zato strokovnjaki svetujejo, da si privoščite eno zelo zrelo banano na dan. Najbolje je, če jo pojeste zjutraj. Tako boste imeli dovolj energije, okrepili in uredili boste prebavo in izboljšali zdravje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

MIND dieta: Ne omejuje ničesar, pa je vseeno postala pravi hit!

Dieta, ki se hitro širi, ne obljublja, da boste shujšal...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.