Kaj se lahko zgodi, če jeste prezrele banane?

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. Z. | 17.6.2015
Raziskava je pokazala zanimive rezultate. V prispevku preverite, kakšne banane so najbolj zdrave in zakaj!
Bolj so zrele, bolj so zdrave! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Bolj so zrele, bolj so zdrave! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če imate v kuhinji banane nekaj časa, te postajajo vse bolj zrele. Počasi zorijo in dobivajo vse bolj temno rumeno barvo, tudi rjave pike. S tem pa postajajo tudi vse bolj sladke, saj se v njih tvori sadni sladkor. Encimi, ki v bananah škrob pretvarjajo v sladkor, pa s tem pripomorejo, da so lažje prebavljive.

Nedavna japonska študija je pokazala, da so zelo zrele banane tudi zelo zdrave. Bolj ko je banana zrela, več močnih antioksidantov vsebuje. Rjave pike na banani pa so pokazatelj, da je v njej veliko snovi, ki preprečuje celo rakava obolenja. To je tako imenovani TNF.

Bolj zrela banana pa je tudi odlična za krepitev imunske odpornosti. Zato strokovnjaki svetujejo, da si privoščite eno zelo zrelo banano na dan. Najbolje je, če jo pojeste zjutraj. Tako boste imeli dovolj energije, okrepili in uredili boste prebavo in izboljšali zdravje.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

Katera vrtna opravila nas čakajo v mesecu marcu?

Dragi vrtičkarji, so vas že začeli srbeti prsti in koma...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.