Kaj se lahko zgodi, če jeste prezrele banane?

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. Z. | 17.6.2015
Raziskava je pokazala zanimive rezultate. V prispevku preverite, kakšne banane so najbolj zdrave in zakaj!
Bolj so zrele, bolj so zdrave! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Bolj so zrele, bolj so zdrave! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če imate v kuhinji banane nekaj časa, te postajajo vse bolj zrele. Počasi zorijo in dobivajo vse bolj temno rumeno barvo, tudi rjave pike. S tem pa postajajo tudi vse bolj sladke, saj se v njih tvori sadni sladkor. Encimi, ki v bananah škrob pretvarjajo v sladkor, pa s tem pripomorejo, da so lažje prebavljive.

Nedavna japonska študija je pokazala, da so zelo zrele banane tudi zelo zdrave. Bolj ko je banana zrela, več močnih antioksidantov vsebuje. Rjave pike na banani pa so pokazatelj, da je v njej veliko snovi, ki preprečuje celo rakava obolenja. To je tako imenovani TNF.

Bolj zrela banana pa je tudi odlična za krepitev imunske odpornosti. Zato strokovnjaki svetujejo, da si privoščite eno zelo zrelo banano na dan. Najbolje je, če jo pojeste zjutraj. Tako boste imeli dovolj energije, okrepili in uredili boste prebavo in izboljšali zdravje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 nenavadne zdravilne rastline, ki lajšajo simptome menopavze (iz raziskave)

Vročinski oblivi, potenje, razdražljivost, spremembe ra...

Skritna moč regrata: raziskave kažejo, da lahko celo uniči rakave celice

Regrat je za mnoge le trdovraten plevel, ki ga je treba...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.