Sestavine za 15 kozarčkov po 100 ml:
2,5 dcl sladke smetane za stepanje (ne rastlinske)
10 dkg bele čokolade (kuverture)
25 dkg mascarpone sirčka
25 dkg kremnega sirčka
Sestavine za sadni pire :
40 dkg malin ali jagod (sveže ali zamrznjene
3 žlice sladkorja (ali po želji)
sok od 1/2 limone
Sestavine za podlogo:
Biskvit (izkrožen z modelčkom za piškote)
ali zdrobljeni oreo piškoti)
Sestavine za dekoracijo :
12 do 15 dkg svežih malin
vršički mete (melise)
PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi
Izdelava:
Najprej naredimo sadni pire. Malinam dodamo sladkor in limonin sok, pokuhamo, da se zgosti, premiksamo s paličnim mešalnikom in jih precedimo čez cedilo, da dobimo gladek pire, ki ga dobro ohladimo.
Smetano segrejemo do vrenja, vsaj enkrat jo vmes premešamo, odstavimo in dodamo na kocke nalomljeno belo čokolado, počakamo minuto, nato pričnemo mešati z žlico, toliko časa, da se čokolada stopi in dobimo gladko maso, ki jo ohladimo, najprej na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku vsaj kakšno uro. Sledi stepanje z električnim stepalcem. Ko se prične gostiti, dodamo mascarpone in kremni sirček (lahko pa količino kremnega sirčka nadomestite tudi samo z mascarponejem) ter na hitro stepete do čvrste kreme.
Sestavljanje:
Na dno kozarčka date biskvit ali ga pokrijete z drobljenimi piškoti, nabrizgate belo kremo, dodate pire malin, zopet belo kremo in na koncu sledi dekoracija s svežimi malinami in vršičkom sveže mete ali melise.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med