Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom. Pa dober tek!
Špinačne palačinke z lososom. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Špinačne palačinke z lososom. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Potrebujete:

250 g pasirane zamrznjene špinače
130 g polnozrnate pirine moke
250 ml mleka
1 jajce
250 g pasirane skute
sol in poper
150 g narezanega dimljenega lososa

Špinačo odtajamo in jo zmešamo z enim jajcem, mlekom in pirino moko. Pripravimo gladko in gosto maso, malo gostejšo kot jo pripravimo za navadne palačinke.

V namaščeni ponvi nato spečemo palačinke, na vsaki strani jih pečemo po dve minuti. Pečene špinačne palačinke odlagamo na krožnik, ki ga nato pokrijemo, da ostanejo tople. 

Pasirano skuto začinimo s poprom in soljo, ter dobro premešamo. Dodamo drobno sesekljan drobnjak ali peteršilj, v skuto se lepo podajo tudi krebuljica, koper in bazilika. 

Vsako palačinko posebej namažemo z začinjeno skuto in obložimo s kosi dimljenega lososa. Palačinke zvijemo in jih takoj postrežemo. 

PREBERITE TUDI: Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Palačinke z lososom
Morda te zanima tudi:

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

TOP 3 evropske božične kulinarične uspešnice

Izbrskali smo božične recepte za tradicionalne angleške...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.