Ideje za kosilo: Špinačna juha, zrezki v naravni omaki, krompir s peteršiljem in kumarična solata

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Preverite jedilnik za kosilo!
Kaj boste pa vi danes narediti za kosilo? (Foto: Karmen Valant)
Kaj boste pa vi danes narediti za kosilo? (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jedilnik za današnje kosilo:

Špinačna juha, zrezki v naravni omaki, krompir s peteršiljem in kumarična solata

Špinačna juha
10 dag zamrznjene špinače
sol in poper
2 stroka česna
2 žlici olja
2 žlici moke
5 dl mleka
pope
5 dl vode

V ponev damo olje, ko se segreje, dodamo moko in mešamo, da malo zarumeni. Zalijemo s hladnim mlekom in vodo, ter mešamo, Dodamo špinačo in strt česen.

Ob mešanju naj vre nekaj minut. solimo in popramo. Juho lahko pripravimo tudi iz sveže špinače ali blitve, ki ju prej skuhamo in zmiksamo.

Zrezki v naravni omaki
60 dag govejega mesa
2 žlici olja
sol in poper
1 žlica moke
5 žlic juhe

Meso operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na štiri zrezke. Ob robovih jih plitvo zarežemo, da se na vročini ne vihajo. Rahlo jih potolčemo na mokri deski, da se vlakna zrahljajo. Posolimo, popramo in povaljamo v moki. Na vroči maščobi zrezke opečemo najprej na eni strani in nato še na drugi.

Opečene zrezke zalijemo z juho in jih počasi dušimo, da se zmehčajo. Dolijemo še nekaj žlic juhe, da dobimo omako, s katero prelijemo zrezke in krompir.

Preberite tudi: RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Krompir s peteršiljem
1 kg krompirja
voda za kuhanje
sol
svež peteršilj

Krompir operemo, olupimo in narežemo na večje kose. Skuhamo ga v slani vodi, z dodatkom sesekljanega peteršilja.

Kuhan krompir odcedimo, ga položimo k zrezkom in polijemo z omako. 

Kumarična solata
3 velike mlade kumare
1 čebula
3 stroki česna
sol in poper
kumina
kis
bučno olje

Mlade kumare nastrgamo na kolobarje, če so starejše, jih olupimo. Primešamo sesekljano čebulo, strt česen in vse druge začimbe. Prelijemo s kisom in bučnim oljem, premešamo in takoj ponudimo.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Kosilo Ideje za kosilo Recept za kosilo
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.