Lepotna abeceda prave lepote

Moj čas > Nega in lepota | piše: Helena Primic | 19.11.2021
Spoznajte lepotno abecedo, ki bi jo morala poznati vsaka ženska, ki sta ji negovano ter lepo telo in duša pomembni. Preverite, kakšna je prava Lepotica!
Poskrbite, da bo v vašem življenju čim več ljubezni in si tako priskrbite zagarantirano vstopnico do lepote. (Foto: Freepik.com)
Poskrbite, da bo v vašem življenju čim več ljubezni in si tako priskrbite zagarantirano vstopnico do lepote. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

A – AVTENTIČNOST

Prava lepotica nikoli ne kopira, temveč sledi sama sebi oziroma značilnostim in potrebam lastnega telesa. Zato pozabite na trende in modele iz revij ter si ustvarite lasten unikaten stil – tako glede garderobe in frizure kot make-upa ter drugih načinov izražanja lastne zunanje in notranje lepote.

 

B – BOGASTVO

Brez denarja danes lahko živijo le redki. Toda pravo bogastvo lepotice ni skrito v njenih oblačilih, kozmetiki in drugih dodatkih dragih blagovnih znamk, temveč v njeni samozavesti. V tem, kako zelo čuti svojo ženskost ter ji dovoli, da svobodno diha in radovedno raziskuje svet.

 

C – CIKEL

Naloga vsake ženske je, da spozna, da tako kot ni popolne lepote in idealne ženske je tudi ženska lepota podrejena naravnim ciklom in procesom staranja. Včasih bolj žarimo, drugič manj. Pridejo dnevi, ko se v svoji koži dobro počutimo, in dnevi, ko se nam zdi vse narobe. Pride pa seveda tudi starost, ki jo modra ženska hvaležno sprejema. Zato čim prej sprejmite ta naravni ciklični proces življenja in se mu ne upirajte.

 

Č – ČUTNOST

Ženske lepote enostavno ni brez čutnosti. Lepa ženska namreč že po naravi prebuja in vznemirja vse čute. Tako moške kot ženske. Zato negujte svojo čutnost tudi v odnosu do sebe – privoščite si blagodejno in nežno kopel, redno negujte svojo kožo in občudujte svoje telo v ogledalu. Saj veste – moške najbolj privlačijo ženske, ki se v svoji koži odlično počutijo, pa ne glede na to, koliko so stare. 

 

D – DARILO

Za nego ženske lepote si je treba vzeti čas in se vsake toliko tudi obdariti. Z masažo, savno, domačim pilingom in negovalno masko, obiskom frizerja in pedikerja, pa tudi s kavo s prijateljico, ki vas spravi v smeh, ali objemom drevesa. Smeh in sreča sta namreč naravna pomlajevalca, zato ne pozabite nanju.

 

E – EKOLOŠKO

Prava ženska spoštuje in ceni svoje telo, zato nase nanaša le naravne ekološke izdelke brez škodljivih konzervansov in aditivov. Pa naj gre za kozmetiko in nakit kot oblačila in obutev. Za to, da v svojih prijateljicah vzbudi zavist, ne potrebuje drage torbice iz prave živalske kože, temveč le dober okus za modo, ki je brezčasna, če je ekološka. 

 

F – FRIZURA

Ste že kdaj videli lepo žensko z neurejeno frizuro? Verjetno ne, saj je urejena frizura tako zelo pomembna za žensko (in moško!) lepoto, da lahko le prava frizura grdega račka spremeni v čudovitega laboda. Zato naj vam ne bo škoda za frizerja odšteti nekaj več denarja, predvsem pa se ne ujemite v isto frizuro, ki jo nosite še iz šolskih dni. Eksperimentirajte in odkrijte svojo »pravo frizuro« življenjskega obdobja, v katerem ste!

 

G – GUBE

Lepa ženska je na svoje gube ponosna. Pa ne samo na tiste smejalne okrog oči. Gube so namreč tako kot brazgotine dokaz, da imate za sabo dragocene izkušnje, zaradi katerih znate v svoji ženskosti uživati bolj globoko kot v mladosti. Zato ne skrivajte svojih gub, še manj pa se jih sramujte, temveč jih ponosno pokažite svetu. Naj vedo, da je pred njimi ženska, ki polno uživa v svoji ženskosti ne glede na starost.

 

H – HVALEŽNOST

Čeprav je veliko lažje »jamrati« in zavidati, se prava lepotica ne predaja tem samouničevalnim občutkom. Raje se usmeri na telesne lastnosti in genetske prednosti, ki jih ima in za katere je vsakodnevno hvaležna – tako svojemu trudu kot babici. Zato cenite vse tiste drobne prednosti vaše lepote, ki se vam morda zdijo samoumevne ali nepomembne. To so vaši lepotni aduti, ki jih lahko izkoristite le, če zares verjamete v njihovo moč.

 

I – IGRA

Tako kot vse v življenju je tudi pri odnosu do telesa in lepote pomembno, da se pri tem igrate. Da vsakodnevnega truda za lepoto ne sprejemate kot muko, ki jo je treba dati čez, da boste izgledale popolne, toda da se oblačenja, šminkanja in lepotnega urejanja lotevate kot umetnice, ki eksperimentirajo z lastnim telesom in pojmom lepote.

 

J – JUTRA

Tudi, ko gre za žensko lepoto, velja rek, da se po jutru dan pozna. Zato si zjutraj vzemite dovolj časa ne le za tuš in umivanje zob, temveč tudi za skrbno izbiro oblačil, ki bodo izražale vaše trenutno počutje, pripravo kože na obrazu in vratu na nov dan ter vsak dan en droben dodatek – pa naj bo to zapestnica, šal, jutranja kava ali pesem v avtu, ki bo ta dan spremenila v praznik.

 

K – KOŽA

Koža je človekov največji organ in edini organ, ki ga vidimo. Zato ji v skrbi za lepoto namenite posebno mesto. Tudi pozimi, ko jo večinoma skrijemo pod oblačili. Že samo zavedanje, da je vaša koža po celem telesu lepo negovana, vas bo naredilo samozavestnejše, lahkotnejše in srečnejše. Da pozitivnih učinkov dotikov, ko kožo ljubeče negujete, niti ne omenjamo.

 

L – LJUBEZEN

Ljubezen je gonilna življenjska sila, kar se seveda pozna tudi na lepoti. Ženska, ki sovraži, ne bo nikoli tako lepa kot ženska, ki ljubi. Pa ni važno, za kakšno ljubezen gre – do partnerja, prijateljice, same sebe, poklica ali hobija, soljudi, živali, narave, življenja … Zato poskrbite, da bo v vašem življenju čim več ljubezni in si tako priskrbite zagarantirano vstopnico do lepote.

 

M – MASKARA

Čeprav morda ne uporabljate dekorativne kozmetike, je maskara vendarle lepotni izdelek, ki bi ga morala imeti vsaka ženska. Vsaj za posebne dogodke in prireditve, ko želimo svojo lepoto posebej poudariti. Seveda je ne boste potrebovali na sprehodu v gozdu in med okopavanjem vrtička, toda tudi moški, ki sicer obožujejo nenaličen ženski obraz, jo z veseljem sprejmejo, če si jo nanesete le občasno.

 

N – NEGA

Razlika med lepo in grdo žensko v resnici ni v tem, kako lepi sta se rodili, temveč v njuni negovanosti. Čeprav nas namreč narava ni vse enako obdarila, je v resnici vsaka ženska na svoj edinstven način lepa. Vendarle le, če je svojo lepoto sprejela in jo redno neguje. Pa ne (le) zato, da bodo drugi videli, kako lepa je, temveč predvsem zase oziroma za svoj notranji dober občutek.

 

O – OLJE

Za to, da bo vaša koža zdrava in sijoča tudi v zrelih letih, na seznam obvezne lepotne opreme dodajte negovalno olje. Izberite ga glede na potrebe vaše kože in vonj, ki vam ustreza, predvsem pa pazite, da bo ekološkega izvora. Tako boste svojemu telesu podarili trojno nego: hranljivo nego kože, aromaterapijo in ljubečo masažo.

 

P – PILING

Čeprav morda niste ljubiteljica pilinga, je to morda le zato, ker še niste našle sebi primernega. Koža nekaterih žensk je namreč zelo občutljiva, zato pridejo v poštev le nežni pripravki iz narave, ki kožo bolj božajo kot strgajo. Včasih je dovolj že to, da glineno masko za obraz dobro vmasirate v obraz in tako spodbudite regeneracijo kože. Saj veste, kdor išče, ta najde.

 

R – REGENERACIJA

Kot vse v naravi, tudi lepota potrebuje odmor, ko se lahko spočije in regenerira oziroma odklopi od stresa, kozmetičnih pripravkov, slabe prehrane, onesnaženega zraka … Takšen sprostitveni tretma ji lahko privoščite na sprehodu v naravi, z »zdravim dnevom« ali dopoldnevom v pidžami, s samotnim vikendom brez tehnologije in stikov z zunanjim svetom ali zgolj z meditiranjem.

 

S – SANJE

Brez sanj ni ciljev, brez ciljev ni motivacije, brez motivacije ni volje, brez volje pa ni delovanja. Tudi tiste ženske, ki vzdržuje in neguje žensko lepoto. Zato si dovolite sanjati, pa čeprav o rečeh, za katere dobro veste, da niso uresničljive. Velikokrat namreč bistvo ni v cilju, temveč na poti do cilja. Zato se ne pustite prepričati zagrenjenim ljudem, ki so prenehali sanjati.

 

Š – ŠMINKA

Še en zimzeleni ženski kozmetični izdelek, ki je v resnici postal ikona – šminka. Gre za ikono seksapilnosti, ženske samozavesti in poguma, ženskega upora in svojeglavosti … ter seveda ženske lepote. Saj poznate tisti občutek, ko vam gre vse narobe, pa si našminkate ustnice in je svet nenadoma videti lepše? Izkoristite moč šminke, toda pazite, da je ne boste zlorabile – tako v škodo drugih kot lastno škodo.

 

T – TRDOŽIVOST

Lepa ženska zagotovo ni princeska na zrnu graha, ki se boji umazanije in resničnega življenja. Prava lepotica je trdoživo bitje, ki zna poprijeti tudi za kladivo, če je to potrebno. Svoje lepote se dobro zaveda, hkrati pa ve, da je zunanja lepota le tanka plast, ki prekriva pravo bogastvo – njeno notranjo lepoto, ki ji je nihče ne more vzeti. Tudi, če bi ji vzel zunanjo lepoto.

 

U – UMETNICA

Lepotica je vsekakor umetnica pri izražanju svoje lepote. Pa naj gre za modni stil ali način, kako pleše. Že na daleč se ji vidi, da se v svojem telesu dobro počuti in se zaveda, da je njeno telo orodje, ki ga obvlada. Kot prava umetnica se pri svojem lepotnem izražanju izogiba površinskosti ter v vsem lepem išče globlji pomen in smisel.

 

V – VLAGA

Brez vode ni življenja, zato tudi lepota za svoj obstoj potrebuje vlago. Vlago v dobesednem smislu, pa tudi prenesenem. Tako kot koža potrebuje vlažilno nego, tudi ženska duša potrebuje primerno okolje, da lahko njena ustvarjalna reka prosto teče in s pozitivno energijo navlaži vse kotičke duše. Tudi tiste skrite in prepovedane.

 

Z – ZNANJE

Čeprav je razširjen predsodek, da lepa ženska po navadi ni pametna in obratno, v resnici to ne drži. Zares lepa ženska je lepa zaradi svojega življenjskega znanja in veščin, ki se jih je morala naučiti in jih vaditi. Vedno znova in znova. Četudi je bilo neprijetno in je bolelo. Če je uspela slediti sama sebi in svojemu srcu, se je razvila v pravo lepotico, ki točno ve, kdo je in kaj hoče. Od sebe in svojega življenja.

 

Ž – ŽIVLJENJE

Lepa ženska je pomirjena s svojim telesom, svojo notranjostjo in svojim življenjem. To ne pomeni, da je pasivna in vdana v usodo. Pomeni le to, da ljubi življenje, ki ga vsak dan zajema s polno žlico. Zato pa tako žari in sije. Njena lepota je karizmatična in skorajda čarobna. Videti je, da ji vse, česar se loti, uspe. In to le zato, ker v porazih ne vidi porazov, temveč nova spoznanja in nove priložnosti.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Babičini triki za zdrave, krepke in sijoče lase

Preverite recepte za negovalne kure za lase, da bodo va...

Osebnostna rast: Kako se pogovarjate sami s sabo?

Odnos do samega sebe in vse notranje dialoge je veliko ...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Z umetno inteligenco napovedali Alzheimerjevo bolezen 7 let prej in 72% natančnostjo

Znanstveniki so opravili novo raziskavo, pri kateri so ...

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...

Dan žena: navdihujoči citati močnih in uspešnih žensk

Ali veste, zakaj praznujemo mednarodni dan žena? Zbrali...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 11.12. do 17.12. (piše priznana astrologinja)

Ta predbožični teden dni bo astrološko zelo zanimiv, po...

Težave s spanjem: 5 najpogostejših vzrokov in rešitev

Težave s spanjem so lahko tudi znak katere od bolezni, ...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.