NUMEROLOGIJA: Kaj nam prinaša september?

Numerološko nam kaže nove pobude in hkrati navdušenje, da prestopimo tisti most, ki nas vodi do aktivnosti. Pogoj je samo eden. Znotraj nas se mora porajati iskrena želja, da to tudi naredimo. Po eni strani bomo zmožni sebe presojati v ogledalu in se iskreno vprašati, zakaj odlašamo. Po drugi strani pa bomo včasih imeli slabo vest, da je tako dolgo trajalo, da smo postali sigurni vase. Število meseca septembra bo 2.
Kaj lepega nam bo prinesel september? (foto: pexels.com)
Kaj lepega nam bo prinesel september? (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

September nosi s seboj zaključke in zahtevo po odpuščanju. Hkrati pa novo navdušenje, ki ne sme biti samo kaprica. Izhajati moramo iz naše resnične potrebe, da na ljudi in dogodke pogledamo z drugimi očmi. Nečesa je nepreklicno konec. Čas je za nov pristop. Čustveno moramo nekatere stvari zaključiti do te mere, da bomo o njih razmišljali vedno manj in bomo sposobni potegniti iz njih nauk.

Otroci spet odhajajo v šolo. Nekateri prvič. Pojdimo še mi, saj je to nova izkušnja tudi za nas. Otrok vstopa v sistem in ne bomo več center njegovega dogajanja. Ne postanite kontrolorji voženj, temveč opazovalci njihovega procesa. Pustimo jim vznemirjenje in ne posegajmo v te občutke s preveč vprašanji in postavljanjem omejitev, kaj vse morajo postoriti. Naj se v to začetno obdobje zapeljejo z duhom nečesa novega. V miru naj se uvrstijo med vrstnike in vzpodbujajmo jih z ljubeznijo in se veselimo z njimi. Pravila bodo prišla malce kasneje. Ko se kakšen dan zaigrajo, jih ne prekinjajmo in neprestano motimo njihov tok misli. Ne sprašujmo jih:« Si lačen? Si žejen?« Ne opominjajmo jih neprestano na to, da je zdaj šola in bo treba zagrabiti za delo. Pravila postavimo bolj v naslednjem mesecu, ko se bo napolnil njihov doživljajski svet z novimi izkušnjami.

Neopazno si lahko tudi sami prikrojimo nekatera pravila, ki bodo potekala v prijetnem razpoloženju. Obredni odhod v posteljo, kratek klepet pred spanjem in občutek pomirjenosti s svetom, da je pravzaprav vse v redu. Kolikokrat si vzamete čas za občutek »vse je v redu«?

Vsi tisti, ki imate močan notranji naboj, da se mora ves čas nekaj dogajati, poiščite vsaj par minut na dan v sebi malce tišine, ko ne počnete nič. Divjanje vas ni vedno pripeljalo do rezultata, kajne? Samo izčrpani ste. Prihaja rutina in podzavestna priprava na menjavo letnega časa. Pospravite to, kar je nastalo v preteklosti, od julija naprej. Ne iščite dlak v jajcu. Ta mesec bomo včasih imeli občutek, da moramo vse analizirati, razčleniti, urediti, vzpostaviti nadzor in lahko bomo pretirano zaskrbljeni za nešteto stvari, ki se morda sploh ne bodo zgodile. Ta razpon med željo, da bi malce prisluškovali v notranjost in nujo, da vse postorimo, bo včasih kar malce naporen.
Velika mati in zavetnica nemočnih, bo v tem mesecu želela pod svoje okrilje in nadzor spraviti vse, ki jih dojema kot mladiče. V tem duhu lahko komu priskočimo na pomoč pri kakšnih opravilih. Sočustvovanju z ljudmi, ki se neprenehoma vrtijo v krogih, z vedno enakimi vprašanji, ljubeče postavimo mejo razpoložljivosti, kajti to je edini način, da najdejo odgovor znotraj sebe.

Odgovore lahko poiščemo tudi v aktivnem delovanju v dobro skupnosti. Ne bojte se izpostaviti in povedati vašega mnenja pred več ljudmi. Ocenite nekatere okoliščine in se vprašajte, če je res nujno, da posegate vanje in namesto drugih iščete rešitve. Posvetite se sebi. Prisluhnite prvim občutkom, ki se pripeljejo in uporabite to energijo za akcijo. Dostikrat bo to bližnjica do prave rešitve, čeprav ste že kar nekaj časa razmišljali o nekem problemu. Naj se vam ta notranji glas ne zdi čuden. Upajte si! Bodite smeli! Prepustite se navdušenju nad življenjem in zaupanju vase. Čas je!

Partnerstva mogoče malce zastanejo in se navidezno oddaljijo, kajti v hrupu vsakdana in rutine, se včasih marsikdo izgubi. Ste nesigurni vase, če je partner tiho? Najdite odgovor zakaj in poiščite tudi odgovor, zakaj čutite potrebo po neprestani interakciji z njim in kam v preteklost seže ta vaš občutek nesigurnosti in izgubljenosti. Napotek je preprost. Najprej prisluhnem sebi tudi na tem področju.

Pojdite v naravo. Premikajte se, razgibajte se. Obogatite se z barvami, zvoki in mirom. Znate za hip spustiti vajeti iz rok in zaupati?

Pregovor meseca: "In če prav ničesar ne ustvarjate, potem morda ustvarjate sebe." (Carl Jung)

 

Blanka Pušnik, numerologinja
Via3Vita, Društvo za razvoj osebnih potencialov in komunikacijskih veščin
Tel. št. 041 256 802
Mail: via3vita@gmail.com

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Metka Klevišar: ŽAL POGOSTO SPREGOVORIMO PREPOZNO

Na to me je včeraj spomnila bralka v komentarju, ki se,...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.