Neverjetna moč: Ena skodelica je dovolj, pa boste ekspresno hitro shujšali!

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. J. | 20.2.2019
Vsi dobro poznamo to zdravilno rastlino. Na voljo nam je povsem brezplačno. Ampak, niti zavedamo se ne, kako veliko moč ima. Preberite recept v prispevku in si pripravite ta zdravilni napitek!
Skodelica čaja iz regratove korenine je v veliko pomoč pri hujšanju. (foto: pexels.com)
Skodelica čaja iz regratove korenine je v veliko pomoč pri hujšanju. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Skozi vse leto raste na travnikih, v sebi pa skriva neverjetno moč. To je seveda regrat, ki je popolnoma brezplačen, a zelo zdravilen. Nekoč so ga dobro poznali in tudi uporabljali. Z njim so čistili telo, krepili ledvice, čistili kri, z njim zdravili tudi hujše bolezni. Danes je dokazano, da je zelo zdravilen in da pomaga tudi pri hujšanju. Pospešuje metabolizem, topi odvečno maščobo in ureja prebavo. štejemo ga med super hrano, čisti jetra in spodbuja delovanje, uravnava pretirano znojenje, znižuje nevarni holesterol in še in še bi lahko naštevali.

Regrat je užiten v vsakem letnem času, uživa se tako cvetove, liste kot tudi korenino. Korenino nabiramo maja, junija in jeseni. Nič pa ne bo narobe, če jo boste nabrali že konec marca ali aprila.

Korenino očistimo in posušimo na zraku. Lahko pa uporabimo tudi svežo korenino. Nato pa iz nje pripravimo zdravilni čaj, ki bo v veliko pomoč pri hujšanju in razstrupljanju telesa.

Potrebujemo eno čajno žličko posušene ali sveže korenine regrata in dva do tri decilitre vode. Korenino prelijemo z vrelo vodo, nato pa pokrijemo in pustimo stati 20 minut. Nato precedimo, pripravek pa pijemo po požirkih.

Najbolje je, če napitek pijemo v jutranjih urah. Dovolj je ena skodelica na dan.

Če vam okus ne ustreza, lahko napitku dodate tudi limono in med.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.