Odprta kuhna se bo po skoraj triletnem predahu vrnila v Novo Gorico, kjer se bo v sredo, 4. maja, prvič predstavila na novi lokaciji na prenovljeni Delpinovi ulici.
V soboto, 7. maja, bo pisana karavana zavzela Glavni trg in Trg svobode v Slovenj Gradcu, pravi pomladni piknik pa si bodo v soboto, 21. maja, obiskovalci lahko privoščili v senci platan v bližini Glavnega trga v Vipavi.
Junij bo organizacijska ekipa posvetila drugim pestrim projektom, vrhunec poletja pa bo v soboto, 23. julija, okronala z obiskom Mestnega trga na Ptuju.
Kulinarična ponudba, kot je ne vidiš vsak dan
Županje in župani občin, v katerih gostuje Odprta kuhna, se strinjajo, da priljubljena kulinarična tržnica popestri družabni utrip, saj v mesta pripelje obiskovalce od blizu in daleč ter jim predstavi kulinarično ponudbo, ki v takšni pisani podobi ni na voljo vsak dan.
“Odprta kuhna letos obeležuje 10. sezono delovanja in v tem času je odigrala ključno vlogo pri razvoju močne, kreativne, raznolike, radožive in mednarodno priznane slovenske kulinarične scene. Vesel sem, da jo po zaslugi naših obiskov spoznavajo ljudje po vsej državi. Ta gostovanja so vedno posebno doživetje, vzdušje je odlično, druženje sproščeno in z veseljem se vedno znova vračamo,” je pred začetkom turneje poudaril Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.
Dodal je, da so 10. sezono Odprte kuhne zasnovali kot največjo in najboljšo doslej, zato podobno sosledje gostovanj načrtujejo tudi za jesen.
Če bo vreme prizanesljivo, bodo v petih čudovitih slovenskih mestih izvedli skupno kar deset obiskov, seveda pa bodo vsak sončni petek razveseljevali tudi jedce na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.
Prijazno okolju
Vse Odprte kuhne bodo potekale v skladu z načeli organizacije okolju prijazne tržnice – jedi in pijače bodo stregli le v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, poskrbeli pa bodo tudi za možnost ustreznega ločevanja odpadkov.