Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela nova, že 11. sezona Odprte kuhne, znamenite kulinarične tržnice, ki med stojnice vse do konca oktobra privablja ljubitelje urbanega druženja.
Odprta kuhna se vrača 17. marca. (Foto: Odprta kuhna)
Odprta kuhna se vrača 17. marca. (Foto: Odprta kuhna)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Okusne domislice kuharskih mojstrov iz vse Slovenije bodo v Ljubljani obiskovalcem Odprte kuhne ob suhem vremenu na voljo vsak petek, in sicer od 10. do 21. ure v prvem delu sezone, od junija do septembra do 22. ure, oktobra pa ponovno do 21. ure.

Seveda se bo Odprta kuhna tudi letos odpravila na obiske po drugih slovenskih mestih. Prvo gostovanje bo 10. junija v Novem mestu, 14. junija pa se bo vesela druščina ustavila v Novi Gorici. Poleti bo Odprta kuhna že tradicionalno gostovala na Ptuju, in sicer 22. julija, 9. septembra pa v Slovenj Gradcu. Jesenska turneja bo 20. septembra Odprto kuhno znova popeljala v Novo Gorico, v Novo mesto 23. septembra in za konec na Ptuj 7. oktobra. Ob tem je ekipa Odprte kuhne namignila, da se zna v njihov koledar uvrstiti še kakšna nova lokacija oziroma presenečenje.

»Kar težko verjamem, da bomo z Odprto kuhno vstopili že v drugo desetletje delovanja. Za nami je nekaj kar zahtevnih let, zato upam, da bo 11. sezona zabavna, intenzivna in polna novih okusov,« je dejal Lior Kochavy, vodja projekta, in dodal, da so z ekipo tudi letošnjo zimo preživeli ob raziskovanju novih gurmanskih doživetij, ki bi jih lahko vključili v ponudbo.

»Rečem lahko, da smo tudi tokrat pripravili resnično bogat izbor ponudnikov, ki bodo s svojimi jedmi obiskovalce popeljali po vsem svetu, pa tudi po različnih slovenskih regijah. Še pred začetkom sezone je sodelovanje potrdilo več kot šestdeset partnerjev, med njimi je trenutno osem novih, do konca sezone pa se to število običajno še poveča,« je pojasnil Lior Kochavy in poudaril, da tudi letos nadaljujejo uspešno sodelovanje z Gourmet Ljubljana, saj Odprta kuhna dobesedno uteleša kulinarični razcvet prestolnice.

V osveženi ponudbi pa se obetajo nove sladice, vrhunski pršuti in nove domače, slovenske jedi, pomembno bo dopolnjena ponudba za tiste, ki se prehranjujejo brezmesno, še bogatejša pa bo tudi ponudba vin. Tudi stojnica Brine, ki je doslej ponujala osvežilne džin tonike, bo svoj nabor razširila z drugimi imenitnimi koktejli, poleg tega pa bodo nekateri stalni ponudniki menije svojih uspešnic dopolnili z novimi jedmi, sladicami, solatami in domiselnimi brezalkoholnimi pijačami.

Nekaj statistike

• Otvoritveni dogodek 17. marca bo že 236. Odprta kuhna v Ljubljani in 311. Odprta kuhna na sploh.

• Največ Odprtih kuhn je ekipa izpeljala leta 2019, in sicer kar 42.

• Odprta kuhna je bila ena redkih stvari, ki tudi med epidemijo ni zamrla. Leta 2020 je ekipa izpeljala 15 Odprtih kuhn, leta 2021 pa 21.

 

Morda te zanima tudi:

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Kurkumo lahko vzgojite sami doma

Sveža kurkuma je pravo razkošje, saj je ne le zelo drag...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Znižajte holesterol z začimbami in brez zdravil

Ste vedeli, da zaužitje le treh gramov praha gomolja ku...

To so 100% naravne in zdrave alternative sladkorju!

Preverite, zakaj je sladkor tako zelo škodljiv za zdrav...

Cimet - eno najstarejših naravnih zdravil na svetu

Ste vedeli, da cimet zmore hkrati delovati protivnetno,...

Kuhanje s starodavnimi žiti

V sodobnem času visoko procesiranih prehranskih izdelko...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.