Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela nova, že 11. sezona Odprte kuhne, znamenite kulinarične tržnice, ki med stojnice vse do konca oktobra privablja ljubitelje urbanega druženja.
Odprta kuhna se vrača 17. marca. (Foto: Odprta kuhna)
Odprta kuhna se vrača 17. marca. (Foto: Odprta kuhna)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Okusne domislice kuharskih mojstrov iz vse Slovenije bodo v Ljubljani obiskovalcem Odprte kuhne ob suhem vremenu na voljo vsak petek, in sicer od 10. do 21. ure v prvem delu sezone, od junija do septembra do 22. ure, oktobra pa ponovno do 21. ure.

Seveda se bo Odprta kuhna tudi letos odpravila na obiske po drugih slovenskih mestih. Prvo gostovanje bo 10. junija v Novem mestu, 14. junija pa se bo vesela druščina ustavila v Novi Gorici. Poleti bo Odprta kuhna že tradicionalno gostovala na Ptuju, in sicer 22. julija, 9. septembra pa v Slovenj Gradcu. Jesenska turneja bo 20. septembra Odprto kuhno znova popeljala v Novo Gorico, v Novo mesto 23. septembra in za konec na Ptuj 7. oktobra. Ob tem je ekipa Odprte kuhne namignila, da se zna v njihov koledar uvrstiti še kakšna nova lokacija oziroma presenečenje.

»Kar težko verjamem, da bomo z Odprto kuhno vstopili že v drugo desetletje delovanja. Za nami je nekaj kar zahtevnih let, zato upam, da bo 11. sezona zabavna, intenzivna in polna novih okusov,« je dejal Lior Kochavy, vodja projekta, in dodal, da so z ekipo tudi letošnjo zimo preživeli ob raziskovanju novih gurmanskih doživetij, ki bi jih lahko vključili v ponudbo.

»Rečem lahko, da smo tudi tokrat pripravili resnično bogat izbor ponudnikov, ki bodo s svojimi jedmi obiskovalce popeljali po vsem svetu, pa tudi po različnih slovenskih regijah. Še pred začetkom sezone je sodelovanje potrdilo več kot šestdeset partnerjev, med njimi je trenutno osem novih, do konca sezone pa se to število običajno še poveča,« je pojasnil Lior Kochavy in poudaril, da tudi letos nadaljujejo uspešno sodelovanje z Gourmet Ljubljana, saj Odprta kuhna dobesedno uteleša kulinarični razcvet prestolnice.

V osveženi ponudbi pa se obetajo nove sladice, vrhunski pršuti in nove domače, slovenske jedi, pomembno bo dopolnjena ponudba za tiste, ki se prehranjujejo brezmesno, še bogatejša pa bo tudi ponudba vin. Tudi stojnica Brine, ki je doslej ponujala osvežilne džin tonike, bo svoj nabor razširila z drugimi imenitnimi koktejli, poleg tega pa bodo nekateri stalni ponudniki menije svojih uspešnic dopolnili z novimi jedmi, sladicami, solatami in domiselnimi brezalkoholnimi pijačami.

Nekaj statistike

• Otvoritveni dogodek 17. marca bo že 236. Odprta kuhna v Ljubljani in 311. Odprta kuhna na sploh.

• Največ Odprtih kuhn je ekipa izpeljala leta 2019, in sicer kar 42.

• Odprta kuhna je bila ena redkih stvari, ki tudi med epidemijo ni zamrla. Leta 2020 je ekipa izpeljala 15 Odprtih kuhn, leta 2021 pa 21.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Prijavite se na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2024

Tudi letos vas Fala Slonček vabi, da se mu pridružite n...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.