Študije so dokazale, kako predelani mesni izdelki škodujejo zdravju. Mednje zagotovo spadajo tudi hrenovke, pred katerimi svari tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Povzročale naj bi kar štiri vrste raka.
Danes je izdelava hrenovk drugačna kot je bila nekoč. Proizvajalce predelanih mesnih izdelkov zanima zaslužek, zato v živila dodajajo poceni sestavine, ki so sicer dovoljene, a zdravju škodljive. Tako je hrenovka danes po veliki večini sestavljena iz ostankov, kože, krempljev, glav, maščobe in dodatka soli, emulgatorjev, sladkorja, koruznega škroba, ojačevalcev okusa, raznih barvil in podobnih strupenih aditivov, ki povzročajo bolezni.
Nekatere študije dokazujejo, da so hrenovke prav tako škodljive kot kajenje, povzročajo lahko številne hude bolezni, med njimi kar štiri vrste raka. Nitrati in nitriti, ki jih hrenovke vsebujejo, so zdravju izjemno škodljivi.
Ameriški inštitut za preučevanje rakavih bolezni in Svetovna zdravstvena organizacija opozarjata, da hrenovke lahko povzročijo raka na želodcu, na trebušni slinavki, na črevesju ali mehurju.
Če jih jeste, nikar. Črtajte jih z jedilnika.
V posnetku si poglejte, kako izdelujejo hrenovke. Vir posnetka je You Tube, posnetek je v angleškem jeziku.