O čem boste brali v prispevku? O paštetah.
V njih je vse drugo, kot lepi in sveži kosi mesa. Proizvajalci uporabljajo mesne ostanke najslabše kvalitete, piše haber.ba. v paštetah najdete lahko dele kokoši, ki ostanejo, ki jih drugače ne morejo predelati, dodani so koncentrati, antibiotiki, hormoni. To pa zato, ker meso torej živali, ki gredo v paštete, živijo v najslabših razmerah. Da zrasejo čimprej, da ne zbolijo in umrejo, potrebujejo antibiotike in hormone. To se prenaša v meso, izdelajo se paštete in vi jih mažete na kruh.
Za proizvodnjo paštet se uporablja tudi rastlinska olja. Proizvajalci največkrat vzamejo najcenejša. Normalno je, da ne bodo dodajali najkvalitetnejšega oljčnega olja, kajne?
Tudi začimb v njih ne boste našli. Dodajajo se konzervansi, ojačevalci okusov, barvila. Ti skrbijo, da pašteta lepo diši, da je lepa na pogled in okusna. A poleg tega povzročajo tudi kup negativnih vplivov na naše zdravje. Kvarijo naše možgane, uničujejo organe, povzročajo raka.
Če preberete iz česa je sestavljena pašteta, boste našli kup konzervansov in ojačevalcev okusa, ki jih niti prebrati ne znate. Ugotovili pa boste tudi, da je odstotek mesa zelo majhen, dodani so sladkorji, škrob in rafinirana olja.
Strokovnjaki za prehrano opozarjajo, da je prava in zdrava hrana največkrat tudi hitro pokvarljiva. Kako dolg rok trajanja pa imajo paštete? Že po tem lahko veste, da so dodane številne kemikalije. Paštete so osiromašena hrana brez vrednosti. Za naše telo ni v njih prav nič koristnega.
Če imate radi paštete, naredite namaze sami. Tako boste vedeli iz česa so sestavljeni.
Povzeto po haber.ba