Ščiti pred boleznijo srca, krepi možgane, uravnava holesterol, je v veliko pomoč pri hujšanju ...

To staro in zelo zdravilno živilo okrepi delovanje možganov, ščiti celo telo in je v veliko pomoč pri zdravem hujšanju.
Ajdo lahko dodate tudi v solato. (foto: pexels.com)
Ajdo lahko dodate tudi v solato. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ajda je tako zelo zdrava, a je premalokrat na jedilniku. To staro živilo zelo pozitivno deluje na celo telo. Čisti ga, zdravi, ščiti pred boleznijo. Pomaga pri zdravem hujšanju, krepi srce in ožilje, krepi možgane in izboljšuje njegove funkcije.

Strokovnjaki svetujejo, da jo večkrat dodate na svoj jedilnik. Priprava je zelo enostavna. Ajdo operemo in pokuhamo v vreli vodi. Paziti moramo le, da se ne razkuha. Dovolj je, da vre nekaj minut.

Ajda je odlična kot priloga k mesu, tudi kot glavna jed, dodate jo lahko mineštri ali solati. Zares je vsestransko uporabna.

Če jo boste uporabljali kot pomoč pri zdravem hujšanju, pa jo lahko uporabite tako:
Skuhajte ajdo, precedite in pustite v skodelici. Nato ji dodajte kefir ali navaden jogurt, nekaj sesekljanih suhih sliv in marelic. Dobro premešajte, dodate lahko tudi ščepec cimeta in žlico medu. Pojejte vsak drugi dan za zajtrk.

Tak hranljiv zajtrk vas bo napolnil z energijo, pospešil bo metabolizem, hitro se vam bo uredila tudi prebava. Hujšanje bo veliko hitrejše. Poskusite sami!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.