Testo:
1 kocke kvasa Fala
½ vrečke kislega testa Fala
800 g bele moke
300 g mleka
70 g kisle smetane
60 g masla
50 g sladkorja
3 jajca
2 mali žlički soli
Nadev:
šopek čemaža
250 g rikote
250 g mascarpone sirčka
150 g mlečnega namaza
2 žlici drobtin
2 beljaka
poper
zeliščna sol (ali zelišča po okusu)
ščep soli
1 jajce za premaz
Moki primešamo kislo testo Fala. Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo vse ostale sestavine brez maščobe in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, med mešanjem dodajamo zmehčano maslo in olje po kapljicah. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in postane testo gladko. Posodo pokrijemo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Vzhajano testo pregnetemo, ga pustimo nekaj minut počivati.
Medtem pripravimo nadev. Nasekljan čemaž zmešamo z rikoto, kremnim namazom in beljakoma, dodamo drobtine in začinimo – dodamo zeliščno sol, poper in po potrebi dosolimo.
Nato razvaljamo testo na pravokotnik, testo premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Zavitek prerežemo po dolžini na pol, tako da se na eni strani še drži skupaj. Oba pramena zavitka med sabo prepletemo, tako da je prerez vedno na vrhu in se lepo pokaže vzorec testa in nadeva. Spleten zavitek previdno položimo v podolgovat model in pustimo vzhajati.
Vzhajan venec premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo ga pri 175 °C približno 40 minut.
VELIKA NAGRADNA IGRA - Osvojite kuhinjski robot BOSCH MUM!
KLIKNITE TUKAJ IN SODELUJTE