KUHALNICA: Slastni bučkini zvitki

Za grižljaj veliki slastni prigrizki, pri katerih si boste želeli vedno več. To so bučkini zvitki s slastno šunko in sirom. Naj brbončice zapojejo. Priprava je zelo enostavna in hitra, lahko jih pripravi čisto vsak. Poskusite!
Slastni bučkini zvitki (foto: OblizniPrste.si)
Slastni bučkini zvitki (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bučkini zvitki – sestavine:
(za cca. 30 zvitkov)
1 srednje velika bučka
10 rezin poljubne šunke, lahko tudi slanina
5 rezin poljubnega sira
žlica stopljenega masla
sol po okusu

Bučkini zvitki – postopek:
Bučko operemo in ji odrežemo oba konca. Nato z lupilcem, po celotni dolžini bučke, režemo dolge trakove.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

Trakove bučke zložimo na ravno površino. Rezine šunke z nožem režemo na tretjine oz. za širino bučke, odvisno je od tega koliko velike so rezine, mogoče jih bomo potrebovali manj, ali več.

Enako storimo s sirom.

Na trakove bučk polagamo najprej narezane trakove šunke, ter nato čezenj položimo še trakove sira. S sirom ne pretiravamo, ker nam bo tako stekel iz zvitka. Zvitke lahko pripravimo tudi samo s sirom, bodo prav tako zelo okusni.

Nato trakove preprosto zavijemo, kot rulado, v zvitek.

Konec obrnemo pod zvitek.

Pekač obložimo s papirjem za peko in bučkine zvitke polagamo nanj. Na koncu le še vzamemo stopljeno maslo in vsakega posebej premažemo s pomočjo čopiča. Po vrhu jih le še rahlo solimo.

Pečemo jih v ogreti pečici, 15 – 20 minut, pri 180 °C. Odvisno od tega koliko bi radi, da so zapečeni. Jemo lahko tople ali hladne, oboji so zelo okusni.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.