KUHALNICA: Slastni bučkini zvitki

Za grižljaj veliki slastni prigrizki, pri katerih si boste želeli vedno več. To so bučkini zvitki s slastno šunko in sirom. Naj brbončice zapojejo. Priprava je zelo enostavna in hitra, lahko jih pripravi čisto vsak. Poskusite!
Slastni bučkini zvitki (foto: OblizniPrste.si)
Slastni bučkini zvitki (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bučkini zvitki – sestavine:
(za cca. 30 zvitkov)
1 srednje velika bučka
10 rezin poljubne šunke, lahko tudi slanina
5 rezin poljubnega sira
žlica stopljenega masla
sol po okusu

Bučkini zvitki – postopek:
Bučko operemo in ji odrežemo oba konca. Nato z lupilcem, po celotni dolžini bučke, režemo dolge trakove.

Trakove bučke zložimo na ravno površino. Rezine šunke z nožem režemo na tretjine oz. za širino bučke, odvisno je od tega koliko velike so rezine, mogoče jih bomo potrebovali manj, ali več.

Enako storimo s sirom.

Na trakove bučk polagamo najprej narezane trakove šunke, ter nato čezenj položimo še trakove sira. S sirom ne pretiravamo, ker nam bo tako stekel iz zvitka. Zvitke lahko pripravimo tudi samo s sirom, bodo prav tako zelo okusni.

Nato trakove preprosto zavijemo, kot rulado, v zvitek.

Konec obrnemo pod zvitek.

Pekač obložimo s papirjem za peko in bučkine zvitke polagamo nanj. Na koncu le še vzamemo stopljeno maslo in vsakega posebej premažemo s pomočjo čopiča. Po vrhu jih le še rahlo solimo.

Pečemo jih v ogreti pečici, 15 – 20 minut, pri 180 °C. Odvisno od tega koliko bi radi, da so zapečeni. Jemo lahko tople ali hladne, oboji so zelo okusni.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
 
Morda te zanima tudi:

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.