KUHALNICA: Slastni bučkini zvitki

Za grižljaj veliki slastni prigrizki, pri katerih si boste želeli vedno več. To so bučkini zvitki s slastno šunko in sirom. Naj brbončice zapojejo. Priprava je zelo enostavna in hitra, lahko jih pripravi čisto vsak. Poskusite!
Slastni bučkini zvitki (foto: OblizniPrste.si)
Slastni bučkini zvitki (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bučkini zvitki – sestavine:
(za cca. 30 zvitkov)
1 srednje velika bučka
10 rezin poljubne šunke, lahko tudi slanina
5 rezin poljubnega sira
žlica stopljenega masla
sol po okusu

Bučkini zvitki – postopek:
Bučko operemo in ji odrežemo oba konca. Nato z lupilcem, po celotni dolžini bučke, režemo dolge trakove.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

Trakove bučke zložimo na ravno površino. Rezine šunke z nožem režemo na tretjine oz. za širino bučke, odvisno je od tega koliko velike so rezine, mogoče jih bomo potrebovali manj, ali več.

Enako storimo s sirom.

Na trakove bučk polagamo najprej narezane trakove šunke, ter nato čezenj položimo še trakove sira. S sirom ne pretiravamo, ker nam bo tako stekel iz zvitka. Zvitke lahko pripravimo tudi samo s sirom, bodo prav tako zelo okusni.

Nato trakove preprosto zavijemo, kot rulado, v zvitek.

Konec obrnemo pod zvitek.

Pekač obložimo s papirjem za peko in bučkine zvitke polagamo nanj. Na koncu le še vzamemo stopljeno maslo in vsakega posebej premažemo s pomočjo čopiča. Po vrhu jih le še rahlo solimo.

Pečemo jih v ogreti pečici, 15 – 20 minut, pri 180 °C. Odvisno od tega koliko bi radi, da so zapečeni. Jemo lahko tople ali hladne, oboji so zelo okusni.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.