Jutri se začenja 10. sezona Odprte kuhne, kulinarične poslastice na Pogačarjevem trgu.
Vsak petek lahko obiščete gurmansko kulinarično tržnico v središču Ljubljane, nekajkrat letno pa se odpre tudi v drugih mestih po Sloveniji.
Ko se sprehodite med stojnicami, iz vsake drugače diši - ponujajo namreč kulinarične dobrote z vseh koncev Slovenije.
Letos nova presenečenja
Ob 10. obletnici sta organizatorja Odprte kuhne, Alma in Lior Kochavy, obljubila novosti in posebna doživetja, hkrati pa sta se spomnila na prejšnje sezone: "Ko se ob pripravah na novo sezono oziramo nazaj, skoraj ne moremo verjeti, kako pomembno je Odprta kuhna vplivala na številna področja življenja. Zaznamovala je družabno življenje v prestolnici, oživila dolgo neizkoriščen del mestnega središča, oblikovala nov koncept organizacije trajnostno naravnanih projektov, ustvarila čudovito skupnost ter obiskovalce opomnila, da si ob koncu tedna zaslužijo v odlični družbi uživati ob dobri hrani in pijači."
Dobrodelnost
Neporabljene sestavine ter jedi v sodelovanju z dobrodelnimi organizacijami razdelijo pomoči potrebnim. S tem gradijo trajnostno prihodnost za vse.