Kako očistiti prismojeno hrano s posode?

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: K.Z. | 5.10.2025
Zelo enostavno! Nič več vam ni potrebno drgniti ali celo zavreči posode, v kateri se vam je prismodila hrana. S preprostim trikom boste spet imeli čisto in sijočo posodo!
 	Prismojeno hrano lahko enostavno odstranite. (foto: Freepik.com)
Prismojeno hrano lahko enostavno odstranite. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Le komu se še ni zgodilo, da ne bi prismodil hrane. Ta trdovratno vztraja in nikakor je ni moč očistiti. S pomočjo teh dveh trikov, pa bo sedaj tudi to zelo enostavno. Preizkusite!

Pecilni prašek
V posodo, v kateri se vam je prismodila hrana, natresite nekaj pecilnega praška in dolijte vodo, da bo pokrito dno oziroma ves del, kjer je prismojena hrana. Nato zavrite za par minut in ko se nekoliko ohladi, brez težav očistite! Lonec bo spet kot nov.

Naredite pa lahko tudi naravni odstranjevalec umazanije:
Potrebujete žlico kisa, dve žlici sode bikarbone, kozarec vode.
Vodo zlijte v lonec, posodo, ponev, kjer je prismojena hrana. Nato dodajte še kis in segrejte. Ko zavre, odstavite in malo počakajte. Dodajte še sodo bikarbono in počakajte nekaj minut. Nato odlijte vodo in očistite posodo. Če je na njej še nekaj prismojene hrane, zmešajte sodo bikarbono z vodo in zdrgnite z gobico. Posoda bo spet čista in kot nova!
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Novo življenje: 7 majhnih, a pomembnih sprememb

Včasih so za to, da spremenimo svoje življenje, dovolj ...

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.