Metka Klevišar: LJUDJE, KI NIČ NE VEDO, VEDO VSE

Moj čas > Moje minutke | piše: Metka Klevišar | 20.9.2023
"Ampak govorili so tako suvereno, kot da so pravi strokovnjaki. Ob vsem tem sem bila tiho in jim samo rekla, da jaz tega ne vem. Ko mi je bilo poslušanja vsega tega dovolj, pa nisem mogla drugače..."
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

V zadnjem času sem se kar nekajkrat pogovarjala z ljudmi, ki so nenavadno prepričljivo govorili o mnogih čisto medicinskih stvareh, o boleznih in njihovem zdravljenju in še o marsičem.

Nobenega medicinskega znanja niso imeli, nekateri še srednje šole ne. Ampak govorili so tako suvereno, kot da so pravi strokovnjaki. Ob vsem tem sem bila tiho in jim samo rekla, da jaz tega ne vem. Ko mi je bilo poslušanja vsega tega dovolj, pa nisem mogla drugače, kot da sem jim rekla, da je nekdo, ki je res strokovnjak na tem področju, zelo previden s svojimi trditvami in raje reče, da tega ne ve.

Nekdo, ki pa nima pojma o stvareh, si upa tako trditi. Te moje izjave seveda ni nihče komentiral. Sem pa prepričana, da se vsepovsod pojavljajo ljudje, ki nič ne vedo, pa nastopajo tako, kot da jim je vse jasno.

Zdravnica, publicistka, predavateljica in prevajalka Metka Klevišar kljub upokojitvi še dandanes ostaja aktivna, pomaga ljudem, se z njimi pogovarja in odgovarja na najtežja življenjska vprašanja. Pravi, da bi se o smrti morali bolj pogosto pogovarjati.

Vsak dan pa svoje prijatelje na družabnih omrežjih razveseljuje z življenjskimi mislimi, ki spodbudijo k razmišljanju o vsakdanu. Zgornjo smo za vas izbrali za današnji dan.

PREBERITE TUDI: Metka Klevišar: GOVORI SE...

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Metka Klevišar Ambasador MojaLeta
Morda te zanima tudi:

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Spoznajte babico, ki je snema oglase in obvlada pametne telefone

Upokojitev pogosto pomeni začetek novega poglavja v živ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.