Skrivnost najboljšega kuhanega vina

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K. K. | 1.12.2024
Ste tudi vi ljubitelji toplih zimskih napitkov? Se včasih radi pocrkljate s kuhanim vinom? V prispevku boste našli recept za popolno kuhano vino, kot ga še niste pili!
Črni poper še izboljša okus kuhanega vina. (Foto: Freepik.com)
Črni poper še izboljša okus kuhanega vina. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

  • cimetovo skorjico,
  • liter rdečega vina,
  • nekaj nageljnovih žbic,
  • kozarec vode,
  • sladkor po okusu in
  • pomarančno lupino.

 

Priprava najboljšega kuhanega vina:

V vodi stopite sladkor, dodajte cimetovo skorjico, pol žličke naribane lupine pomaranče in nageljnove žbice.

Nato kuhajte, da voda zavre.

Ko voda zavre, vanjo vlijte liter rdečega vina in segrejte do vrelišča. Toda pozor: vino ne sme zavreti!

Nato nalijte kuhano vino v skodelice.

In previdno pri količini - povsem dovolj je skodelica takšnega toplega napitka!

 

Skrivnost najboljšega kuhanega vina:

Skrivna sestavina, ki kuhano vino še izboljša, pa je poper. Da, prav ste prebrali. Če boste skupaj z ostalimi začimbami v vodi skuhali še nekaj celih zrn črnega popra, bo okus vina še veliko boljši.

PREBERITE TUDI: Recepti za slastne božične napitke

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.