KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim okusom po pomaranči in mandljih. Poleg tega pa so še brez glutena, jajc in mleka ter mlečnih izdelkov, tako da so primerni tudi za alergike.
Pomarančni piškoti (foto: OblizniPrste.si)
Pomarančni piškoti (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za pripravo pomarančnih piškotkov
(za 2 pekača)
Za testo:
200 g brezglutenske moke (ali 100 g riževe moke in 100 g koruzne moke)-če nimate problemov s pšenico, lahko uporabite pšenično moko
100 g kokosove maščobe
90 g rjavega sladkorja
100 g mletih mandljev
1 pomaranča
po želji lahko tudi pomarančna aroma
1 žlička sode bikarbone
3 žlice rastlinskega mleka

Za glazuro:
4 žlice pomarančnega soka
cca 80 g sladkorja v prahu

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Postopek priprave 
V posodi raztopimo kokosovo maščobo. V posodi za mešanje zmešamo moko, sladkor, sodo bikarbono in mandlje ter vse skupaj premešamo.

Dodamo stopljeno kokosovo maščobo, naribano lupino pomaranče, sok polovice pomaranče, aromo pomaranče ter rastlinsko mleko. Vse skupaj dobro pregnetemo.

Oblikujemo 1-2 klobasi in ju zavijemo v folijo.

Postavimo v hladilnik, da se dobro strdi. Klobase vzamemo iz hladilnika in narežemo na kolute debeline približno 0,5 cm. Kolute polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Ker je masa zelo krhka se vam bodo koluti verjetno lomili. Pa nič zato, malo jih popravite z rokami in narahlo potisnite ob pekač, da obdržijo obliko.

Piškotke pečemo na 170°C-klasična pečica, približno 10-12 minut. Medtem zmešamo pomarančni sok in sladkor v prahu za glazuro. Ko so piškotki pečeni, še vroče premažemo z glazuro in pustimo da se ohladijo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Iz Jožičine kuhinje: Božična panakota

Pred vrati so prazniki in Jožica je tokrat pripravila e...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.