KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim okusom po pomaranči in mandljih. Poleg tega pa so še brez glutena, jajc in mleka ter mlečnih izdelkov, tako da so primerni tudi za alergike.
Pomarančni piškoti (foto: OblizniPrste.si)
Pomarančni piškoti (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za pripravo pomarančnih piškotkov
(za 2 pekača)
Za testo:
200 g brezglutenske moke (ali 100 g riževe moke in 100 g koruzne moke)-če nimate problemov s pšenico, lahko uporabite pšenično moko
100 g kokosove maščobe
90 g rjavega sladkorja
100 g mletih mandljev
1 pomaranča
po želji lahko tudi pomarančna aroma
1 žlička sode bikarbone
3 žlice rastlinskega mleka

Za glazuro:
4 žlice pomarančnega soka
cca 80 g sladkorja v prahu

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Postopek priprave 
V posodi raztopimo kokosovo maščobo. V posodi za mešanje zmešamo moko, sladkor, sodo bikarbono in mandlje ter vse skupaj premešamo.

Dodamo stopljeno kokosovo maščobo, naribano lupino pomaranče, sok polovice pomaranče, aromo pomaranče ter rastlinsko mleko. Vse skupaj dobro pregnetemo.

Oblikujemo 1-2 klobasi in ju zavijemo v folijo.

Postavimo v hladilnik, da se dobro strdi. Klobase vzamemo iz hladilnika in narežemo na kolute debeline približno 0,5 cm. Kolute polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Ker je masa zelo krhka se vam bodo koluti verjetno lomili. Pa nič zato, malo jih popravite z rokami in narahlo potisnite ob pekač, da obdržijo obliko.

Piškotke pečemo na 170°C-klasična pečica, približno 10-12 minut. Medtem zmešamo pomarančni sok in sladkor v prahu za glazuro. Ko so piškotki pečeni, še vroče premažemo z glazuro in pustimo da se ohladijo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

KUHALNICA: Bananin tiramisu z nutelo

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja saj vsebuje ...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.