Trik: odpravite neprijetne kuhinjske vonjave!

Med kuhanjem se mnogokrat po vsem stanovanju širijo tudi razni vonji, nekateri manj prijetni. Preberite, kako jih hitro odpraviti!
	S preprostimi triki odpravite kuhinjske vonjave. (foto: Freepik.com)
S preprostimi triki odpravite kuhinjske vonjave. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Med kuhanjem se po vsem stanovanju širi tudi vonj. Ta je včasih prijeten, včasih pa malce manj, sploh, če pražimo čebulo ali pečemo morske jedi. Ti vonji se nikakor nočejo razdišati in lahko ostanejo v stanovanju še ure in ure potem, ko je posoda že zdavnaj pomita. Kako jih odpraviti?

Prvo pravilo je, da med kuhanjem jedi, ki za sabo puščajo neprijeten vonj, zapirate vrata sob po stanovanju. V kuhinji vključite kuhinjsko napo ali ventilacijo in malce odprite okno. Pomagalo bo tudi, če posodo pomivate sproti, tako preprečite vonjem, da bi dlje časa ostajali v kuhinji.

Za tiste trdovratnejše pa lahko uporabite naslednje trike:
Že med kuhanjem v lonček nalijte pol vode, pol kisa za vlaganje. Grejte na zmerni temperaturi ves čas kuhanja. Kis z vodo bo pobral vse neprijetne vonjave.

V lončku z vodo lahko počasi kuhate tudi olupke limone, pomaranče, z dodatkom nageljnovih žbic in cimeta. Prijeten vonj prežene neprijetne.

V lonček z vodo zamešajte tri žlice sode bikarbone in kuhajte ves čas pripravljanja jedi. Če pečete ribe ali pripravljate morsko hrano, ki ima zelo trdovraten vonj, kuhajte vodo s sodo bikarbono vse dokler kuhinja po kosilu ni pospravljena.

Ti enostavni in praktični nasveti vam bodo pomagali, da se končno znebite neprijetnih vonjev.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Novo življenje: 7 majhnih, a pomembnih sprememb

Včasih so za to, da spremenimo svoje življenje, dovolj ...

»Meni se to ne more zgoditi« – kako se zaščititi pred spletnimi prevarami

Oktober je mesec kibernetske varnosti, čas, ko se poseb...

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Kako očistiti prismojeno hrano s posode?

Zelo enostavno! Nič več vam ni potrebno drgniti ali cel...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.