Najboljši marmorni kolač – sestavine: 25 dag sladkorja
4 rumenjaki
1 vaniljev sladkor
125 ml olja
125 ml vode
250 dag moke
1 pecilni prašek
4 beljaki
5 dag kakava
Najboljši marmorni kolač – postopek: Sladkor, rumenjake in vaniljev sladkor penasto zmešamo. Iz beljakov stepemo sneg.
Dodamo vodo in olje ter primešamo moko s pecilnim praškom in sneg z beljakov.
Eno tretjino mase prelijemo v drugo posodo in v to tretjino mase stresemo kakav.
Pekač dobro namažemo z maslom ter vanj vlijemo najprej temno maso, nato pa svetlo.
Pečemo v predhodno ogreti navadni pečici na 180 stopinjah Celzija, približno eno uro. Ko se marmorni kolač speče, počakamo, da se ohladi, nato pa ga obrnemo ter stresemo iz pekača. Če ne gre, si pomagamo z nožkom. Po želji marmorni kolač posipamo s sladkorjem v prahu.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.