Ker je priprava izredno zabavna, lahko vanjo vključite tudi otroke.
Pica mumija – sestavine:
za 3 pice mumije
najboljše testo za pico
200 g pelatov
200 g naribanega sira
100 g mozzarelle
150 g kuhanega pršuta ali druge salame (po želji)
6 oliv (za oči) ali 6 koščkov narezane paprike
origano.
Pica mumija – postopek:
Najprej pripravimo najboljše testo za pico. Količina testa naj bi zadostovala za 3 pica mumije, v kolikor boste testo razvaljali na tanko. Ko se testo dvigne je čas, da ga razvaljamo. To storimo kar na čisti delovni površini, kjer testo z valjarjem razvaljamo v večji kvadrat.
Pečico prižgemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in testo nežno prenesemo na pekač. Pripravimo mešanico pelatov in origana ter z žlico natančno razmažemo le po sredini testa – levo in desno stran pustimo prazno. Čez potresemo nariban sir in mocarelo.
Čez sir dodamo še kuhan pršut ali kakšno drugo salamo po želji. Za lep videz mumije priporočam tudi ogrsko salamo. Nato pa z ostrim nožem zarežemo v testo pod kotom, da dobimo ozke trakove katere bomo začeli prepogibat čez nadev.
S prepogibanjem pričnemo na dnu pice, ter nadaljujemo proti vrhu. Ko prepogibamo testo, ustvarimo videz mumije, tako, da tu pa tam pustite kakšno luknjo. Ko pa se bližamo vrhu (3) s prepogibi usvatimo večjo luknjo, saj bodo tam oči od pica mumije.
Na večjo oprtino dodamo še malo pelatov in vstavimo olive oziroma koščka paprike.
Pico pečemo 20 – 30 min oziroma dokler skorja ne pozlati. Raje naj se peče malenkost dlje, saj vsebuje veliko testa.
Želim vam prijetno noč čarovnic in navdušite jih s pico mumijo!
Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.
Še vel okusnih receptov pa tukaj.