KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustvariti pravo strašno vzdušje. En način je tudi s pripravo slastnih prigrizkov na strašen način, ali kot vam tokrat ponujam pripravo pica mumije za noč čarovnic.
Pica mumija (foto: OblizniPrste.si)
Pica mumija (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ker je priprava izredno zabavna, lahko vanjo vključite tudi otroke.

Pica mumija – sestavine:
za 3 pice mumije
najboljše testo za pico
200 g pelatov
200 g naribanega sira
100 g mozzarelle
150 g kuhanega pršuta ali druge salame (po želji)
6 oliv (za oči) ali 6 koščkov narezane paprike
origano.

Pica mumija – postopek:
Najprej pripravimo najboljše testo za pico. Količina testa naj bi zadostovala za 3 pica mumije, v kolikor boste testo razvaljali na tanko. Ko se testo dvigne je čas, da ga razvaljamo. To storimo kar na čisti delovni površini, kjer testo z valjarjem razvaljamo v večji kvadrat.

Pečico prižgemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in testo nežno prenesemo na pekač. Pripravimo mešanico pelatov in origana ter z žlico natančno razmažemo le po sredini testa – levo in desno stran pustimo prazno. Čez potresemo nariban sir in mocarelo.

Čez sir dodamo še kuhan pršut ali kakšno drugo salamo po želji. Za lep videz mumije priporočam tudi ogrsko salamo. Nato pa z ostrim nožem zarežemo v testo pod kotom, da dobimo ozke trakove katere bomo začeli prepogibat čez nadev.

S prepogibanjem pričnemo na dnu pice, ter nadaljujemo proti vrhu. Ko prepogibamo testo, ustvarimo videz mumije, tako, da tu pa tam pustite kakšno luknjo. Ko pa se bližamo vrhu (3) s prepogibi usvatimo večjo luknjo, saj bodo tam oči od pica mumije.

Na večjo oprtino dodamo še malo pelatov in vstavimo olive oziroma koščka paprike.

Pico pečemo 20 – 30 min oziroma dokler skorja ne pozlati. Raje naj se peče malenkost dlje, saj vsebuje veliko testa.

Želim vam prijetno noč čarovnic in navdušite jih s pico mumijo!

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Še vel okusnih receptov pa tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Vabljeni na Zeleni sejem – majhen sejem z velikim srcem slovenskih ustvarjalcev

Iščete darila, ki nosijo v sebi dušo, zgodbo in skrb za...

3 ideje za doma izdelana božična darila

Božični prazniki bi morali biti čas miru, spokojnosti i...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

4 najlepši božični sejmi v Evropi

Številna mesta v Evropi v tem času dobijo drugačno podo...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Portorož in Piran sta si nadela novo praznično preobleko

Turistično združenje Portorož je to soboto ob 16.30 v P...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.