KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustvariti pravo strašno vzdušje. En način je tudi s pripravo slastnih prigrizkov na strašen način, ali kot vam tokrat ponujam pripravo pica mumije za noč čarovnic.
Pica mumija (foto: OblizniPrste.si)
Pica mumija (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ker je priprava izredno zabavna, lahko vanjo vključite tudi otroke.

Pica mumija – sestavine:
za 3 pice mumije
najboljše testo za pico
200 g pelatov
200 g naribanega sira
100 g mozzarelle
150 g kuhanega pršuta ali druge salame (po želji)
6 oliv (za oči) ali 6 koščkov narezane paprike
origano.

Pica mumija – postopek:
Najprej pripravimo najboljše testo za pico. Količina testa naj bi zadostovala za 3 pica mumije, v kolikor boste testo razvaljali na tanko. Ko se testo dvigne je čas, da ga razvaljamo. To storimo kar na čisti delovni površini, kjer testo z valjarjem razvaljamo v večji kvadrat.

Pečico prižgemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in testo nežno prenesemo na pekač. Pripravimo mešanico pelatov in origana ter z žlico natančno razmažemo le po sredini testa – levo in desno stran pustimo prazno. Čez potresemo nariban sir in mocarelo.

Čez sir dodamo še kuhan pršut ali kakšno drugo salamo po želji. Za lep videz mumije priporočam tudi ogrsko salamo. Nato pa z ostrim nožem zarežemo v testo pod kotom, da dobimo ozke trakove katere bomo začeli prepogibat čez nadev.

S prepogibanjem pričnemo na dnu pice, ter nadaljujemo proti vrhu. Ko prepogibamo testo, ustvarimo videz mumije, tako, da tu pa tam pustite kakšno luknjo. Ko pa se bližamo vrhu (3) s prepogibi usvatimo večjo luknjo, saj bodo tam oči od pica mumije.

Na večjo oprtino dodamo še malo pelatov in vstavimo olive oziroma koščka paprike.

Pico pečemo 20 – 30 min oziroma dokler skorja ne pozlati. Raje naj se peče malenkost dlje, saj vsebuje veliko testa.

Želim vam prijetno noč čarovnic in navdušite jih s pico mumijo!

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Še vel okusnih receptov pa tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Prihaja poletna Ljubljanska vinska pot

Že 11. leto zapored se bo pod okriljem organizatorja Pr...

Metka Klevišar: O ČEM GOVORI NEZADOVOLJSTVO S HRANO?

Spominjam se bolnika v bolnici, ki je rekel, da tako sl...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Zelo zdravilno zelišče, ki vam lahko zraste kar v kuhinji

Zdravilne sestavine imamo res na dosegu roke. Prav to z...

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Aktivni vikend v znamenju dobrot iz artičok

V soboto, 27., in nedeljo, 28. maja, bodo v Strunjanu p...

RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Če ste ljubitelj špargljev, potem enostavno morate posk...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.