To je jabolčni kis. A ne vsak. Zelo pomembno je, da izberete kvalitetni jabolčni kis. Tak je zelo zdravilen, to so vedeli že naši predniki. Ti so ga znali uporabljati. Danes pa je žal že skoraj utonil v pozabo, uporabljamo ga le še pri pripravi solate, kar pa je škoda.
Kako lahko uporabimo jabolčni kis?
Če želite shujšati, vam bo jabolčni kis v veliko pomoč, to živilo namreč pospešeno topi odvečno maščobo. Vsako jutro si v kozarec tople vode zamešajte dve žlički medu in dve žlički jabolčnega kisa. Dobro premešajte in na tešče popijte. to počnite vsako jutro in vztrajajte.
Če imate težave s kožo, zmešajte dve žlički kisa v decilitru vode in spirajte obraz.
Če vas bolijo sklepi, zmešajte jabolčni kis v enakem razmerju z vodo, dajte ga na gazo in položite na boleče sklepe. Postite pol ure. Ponavljajte.
Če vas bolijo mišice, križ, hrbtenica, kolena, masirajte obolela mesta z mešanico kisa in medu. Zmešajte ju skupaj v enakem razmerju in nežno masirajte vsak dan po 10 minut.
Če imate razširjene vene, nanesite nanje večkrat na dan nekaj jabolčnega kisa.
Če vas pogosto boli glava, vam bo pomagal ta napitek: zmešajte dve žlički medu in dve žlički jabolčnega kisa. Dolijte v kozarec vodo in popijte. bolečine bodo hitro izginile.
Če vas boli grlo, dajte žlico jabolčnega kisa v deciliter tople vode in s takšno mešanico spirajte grlo (grgrajte) večkrat na dan.
Če imate previsok krvni tlak, vsak dan popijte dve žlički kisa.