Če ste skeptični in se izogibate surovemu mesu, potem je to pravi recept za vas.
Ta biftek je nekoliko drugačen, ne vsebuje surovega mesa, temveč kuhano goveje meso.
Kako ga pripraviti?
Ta drugačni biftek naredite tako, da najprej skuhate govejo juho. Dodajte zelenjavo in lep kos govejega mesa s kostmi vred v vodo, skuhajte juho, nato pa meso nekoliko ohladite.
Kuhano goveje meso narežite na koščke in ga stresite v multipraktik. Dodajte še zelenjavo po želji: kisle kumarice, kapre, olive, file inčuna, sesekljan česen, lahko tudi čebulo in peteršilj. Dodate lahko tudi nekaj masla ali majoneze, topljeni sir ali hren, če ste ljubitelji bolj pikantnega, pa lahko dodate tudi pekočo mleto papriko in solite po okusu. Nato vse skupaj dobro zmiksajte.
Tako pripravljen biftek lahko stoji v hladilniku več dni, bojazni, da bi se zaradi surovega mesa pokvaril, ne bo. Je okusen, nekoliko drugačen in primeren za vsakega. Naredite ga in se prepričajte sami!