Boste po prebranem še jedli piščančje meso?

Ko boste prebrali, kaj vse se dogaja s piščanci, preden se kot hrana znajdejo na naših krožnikih, se boste zagotovo zgrozili …
Piščančje meso je danes lahko zdravju škodljivo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščančje meso je danes lahko zdravju škodljivo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Se še spominjate, kako je nekoč dišalo, ko ste pekli piščančje meso? Se spominjate dobrega okusa? Ali ga lahko primerjate z današnjim?

Nekoč so se kokoši sprehajale po prostem, danes pa so zaprte in hranjene s sojo, ki nikoli ni bila njihova hrana. Soja je danes gensko spremenjena, v njej ni prav ničesar koristnega za naše zdravje. Krmna soja, ki jo vsakodnevno jedo piščanci, vpliva tudi na okus mesa.

Strokovnjaki so naredili raziskavo in ugotovili, da je bilo leta 1923 potrebno 16 tednov, da je piščanec zrasel in tehtal približno kilogram. Že deset let kasneje je za to težo potreboval dva tedna manj. Piščanci, ki so jih vzgojili leta 2005, pa so bili skoraj štirikrat težji. Zakaj? Zaradi hrane, s katerim jih danes hranijo.

Strokovnjaki so dokazali, da je danes hrana za živali polna škodljivih dodatkov, vsebuje rasni hormon, antibiotike, hrana je gensko spremenjena. Edina naloga hrane je, da v čim krajšem času žival čim bolj odebeli. Kako kvalitetno je meso, kakšnega okusa je in ali je zdravju še prijazno, pa proizvajalcev velikih farm ne zanima.

Danes je na naših krožnikih nekaj podobnega tistemu, kar smo jedli petdeset ali več let nazaj, nikakor pa ne več isto.
Morda te zanima tudi:

Septembrska Vzajemnost

Pri nakupu živil moramo biti pozorni tudi na kakovost, ...

Sklenite premirje z glivico kandido

Preverite, kako se preveč razširjene kandide lotiti bre...

Shujševalni recept: Začinjeni losos po maroško

Tale okusna ribja jed vam bo pomagala pri hujšanju, pol...

Zakaj je bolje jesti zelene banane?

Vas zanima, zakaj zrele banane niso dobre za naše telo ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Dieta: Kako vztrajati, ko je najtežje?

Kako enkrat za vselej prenehati s prekinjanjem in golju...

Z rednim pitjem kave do manj težav v postelji

Moški, ki dnevno popije dve skodelici črne kave, ima ma...

4 zdrava živila, ki znižujejo raven stresa

Če ste pod stresom, potem se spomnite na ta štiri živil...

Ste starejši od 50 let? Takšen bi moral biti vaš jedilnik

S staranjem se spreminjajo tudi potrebe po hrani. Zato ...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

Iz Jožičine kuhinje: Perutninski kroketi

Iz Jožičine kuhinje prihaja ideja za dobro kosilo, za k...

KUHALNICA: Slastna škotska jajca

Če jajca oblečemo z mesno maso, jih paniramo in hrustlj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2022 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.