Decembrski recept: Kokosova potica

Moj čas > Kulinarika in recepti | piše: Fala | 25.12.2017
Tudi vi obožujete kokos? Potem bo ta recept kot nalašč za vas. Specite kokosovo potico tudi vi!
Kokosova potica (foto: Fala)
Kokosova potica (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kokosova potica v čokoladnem testu

Testo:
1 kocka kvasa Fala
47 dag moke
2 dl mleka
8 dag jogurta
4 dag sladkorja
3 dag masla
2 jajci
2 rumenjaka
2 žlici olja
2 žlici kakava v prahu
1,5 male žličke soli

Nadev:
2,5 dl mleka
25 dag kokosove moke
12 dag sladkorja
2 beljaka
2 žlici mascarpone sirčka
limonina lupinica

Kvas Fala z žličko sladkorja raztopimo v mlačen mleku in ga prilijemo v posodo z ostalimi sestavinami brez masla in kakava. Zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo na lističe narezano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti. Nekaj minut pred koncem mešanja dodamo še kakav v prahu in mešamo še toliko časa, da se povsem enakomerno vmeša v testo. Lepo gladko testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Z vrelim mlekom prelijemo kokosovo moko in pustimo, da se ohladi. Iz beljakov stepemo sneg ob postopnem dodajanju sladkorja. Kokosovi moki primešamo sneg, limonino lupinico in mascarpone.

Vzhajano testo stresemo na pult in ga razvaljamo na pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, zvijemo v zavitek, položimo v model za potico in damo ponovno vzhajati na toplo. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in damo v vročo pečico. Potico pečemo približno 50 - 60 minut pri 175 °C (v glinenem modelu se bo pekla nekaj časa dlje).

 

 

Morda te zanima tudi:

RECEPT BRALKE: Gobov golaž

Ste že nabrali kaj gob? Iz njih lahko pripravite okusen...

Iz Jožičine kuhinje: Paradižnikov kečap

Imate tudi vi polno skledo domačega paradižnika? Iz nje...

Iz Jožičine kuhinje: Osvežilna testeninska solata

Solata je primerna za vse, ki imajo radi testenine in z...

RECEPT BRALKE: Polnjene paprike malce drugače

Imate radi polnjene paprike? Preberite recept, ki nam g...

Iz Jožičine kuhinje: Paradižnikova omaka

Imate tudi vi svežega paradižnika v izobilju? Iz njega ...

Iz Jožičine kuhinje: Mešana solata

Iz Jožičine kuhinje prihaja odličen recept za mešano so...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.