Decembrski recept: Kokosova potica

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 25.12.2017
Tudi vi obožujete kokos? Potem bo ta recept kot nalašč za vas. Specite kokosovo potico tudi vi!
Kokosova potica (foto: Fala)
Kokosova potica (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kokosova potica v čokoladnem testu

Testo:
1 kocka kvasa Fala
47 dag moke
2 dl mleka
8 dag jogurta
4 dag sladkorja
3 dag masla
2 jajci
2 rumenjaka
2 žlici olja
2 žlici kakava v prahu
1,5 male žličke soli

Nadev:
2,5 dl mleka
25 dag kokosove moke
12 dag sladkorja
2 beljaka
2 žlici mascarpone sirčka
limonina lupinica

Kvas Fala z žličko sladkorja raztopimo v mlačen mleku in ga prilijemo v posodo z ostalimi sestavinami brez masla in kakava. Zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo na lističe narezano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti. Nekaj minut pred koncem mešanja dodamo še kakav v prahu in mešamo še toliko časa, da se povsem enakomerno vmeša v testo. Lepo gladko testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Z vrelim mlekom prelijemo kokosovo moko in pustimo, da se ohladi. Iz beljakov stepemo sneg ob postopnem dodajanju sladkorja. Kokosovi moki primešamo sneg, limonino lupinico in mascarpone.

Vzhajano testo stresemo na pult in ga razvaljamo na pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, zvijemo v zavitek, položimo v model za potico in damo ponovno vzhajati na toplo. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in damo v vročo pečico. Potico pečemo približno 50 - 60 minut pri 175 °C (v glinenem modelu se bo pekla nekaj časa dlje).

 

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.