Decembrski recept: Kokosova potica

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 25.12.2017
Tudi vi obožujete kokos? Potem bo ta recept kot nalašč za vas. Specite kokosovo potico tudi vi!
Kokosova potica (foto: Fala)
Kokosova potica (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kokosova potica v čokoladnem testu

Testo:
1 kocka kvasa Fala
47 dag moke
2 dl mleka
8 dag jogurta
4 dag sladkorja
3 dag masla
2 jajci
2 rumenjaka
2 žlici olja
2 žlici kakava v prahu
1,5 male žličke soli

Nadev:
2,5 dl mleka
25 dag kokosove moke
12 dag sladkorja
2 beljaka
2 žlici mascarpone sirčka
limonina lupinica

Kvas Fala z žličko sladkorja raztopimo v mlačen mleku in ga prilijemo v posodo z ostalimi sestavinami brez masla in kakava. Zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo na lističe narezano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti. Nekaj minut pred koncem mešanja dodamo še kakav v prahu in mešamo še toliko časa, da se povsem enakomerno vmeša v testo. Lepo gladko testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Z vrelim mlekom prelijemo kokosovo moko in pustimo, da se ohladi. Iz beljakov stepemo sneg ob postopnem dodajanju sladkorja. Kokosovi moki primešamo sneg, limonino lupinico in mascarpone.

Vzhajano testo stresemo na pult in ga razvaljamo na pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, zvijemo v zavitek, položimo v model za potico in damo ponovno vzhajati na toplo. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in damo v vročo pečico. Potico pečemo približno 50 - 60 minut pri 175 °C (v glinenem modelu se bo pekla nekaj časa dlje).

 

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

KUHALNICA: Mehka cimetova omleta z jabolki

Mehka cimetova omleta z jabolki je primerna za vegane i...

KUHALNICA: Jogurtove kocke z borovnicami

Jogurtove kocke z borovnicami so mehko, sočno, sladko-k...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Sezona češenj je tu. Če jih imate v izobilju, če so se ...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.