Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub temu je način življenja nabiralk in nabiralcev prav poseben. Festival nabiralništva prvič do sedaj odpira svoja vrata v soboto, 3. junija ob 9. uri, ko se bodo po vsej Sloveniji istočasno začele nabiralniške delavnice.
Vabljeni na Festival nabiralništva.
Vabljeni na Festival nabiralništva.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vodili jih bodo slovenski nabiralci in gobarji.

Z delavnicami želijo organizatorji festivala razširiti znanje o divji hrani in udejanjiti načela nabiralniške etike in spoštovanje do narave. Združeni skupaj so ob tej priložnosti izdali e-knjigo z naslovom Slovenska divja hrana. V njej so za ljubitelje kulinarike odkrili čudovito plat, ki do sedaj mogoče ni bila poznana – divje recepte, ki pocedijo sline.

V okviru festivala poteka tudi socialna kampanja #najostanedivja, katere cilj je, da bi skupaj s svojimi dejanji vsi skrbeli za ohranjanje naše narave.

V nedeljo, 4. junija 2023, od 10. do 19. ure pa se bo festival odvijal na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Tu bo obiskovalce pričakal bogat kulinarično – nabiralniški program. Prisotne bo nagovorila predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar. Odvila pa se bo tudi okrogla miza s slovenskimi strokovnjaki na temo etičnega nabiralništva ter strokovno predavanje o ohranjanju naravnih habitatov.

Na več kot tridesetih stojnicah bodo obiskovalci festivala spoznavali razstavljavce in njihove prvovrstne izdelke, ki so divje nabrani v naši naravi, lokalni in trajnostni. Poskusiti bo moč hrano, ki je še niste jedli, različna piva in kombuče iz divjih rastlin ter druge dobrote izpod rok nabiralcev in vrhunskih kuharjev. Najmlajše pa čaka čaroben otroški kotiček.

Vsi, ki bodo v nedeljo, 4. junija na Pogačarjev trg s seboj prinesli svoj krožnik in pribor, bodo kosilo prejeli ceneje. Organizatorji spodbujajo pitje vode iz pitnikov in ne-uporabo plastične embalaže, pridružili pa so se tudi projektu Disko juha, katerega cilj je združevanje etičnega prehranjevanja mladih in ozveščanja preko priprave zdravega obroka hrane, ki bi drugače romala v smeti.

Cilj festivala je ozaveščanje ožje in širše javnosti na temo ohranjanja okolja. Zaradi tega bodo na festivalu prisotne tudi nevladne okoljevarstvene organizacije.

Ohranimo skupaj slovensko naravo. Naj ostane divja.

Program in celotna predstavitev festivala: www.festivalnabiralnistva.si

Predstavitev projekta Disko juha

https://focus.si/javno-povabilo-organizacija-disco-juhe-disco-soup-ozavescanje-mladih-o-eticnem-in-trajnostnem-nacinu-prehranjevanja/

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Prijavite se na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2024

Tudi letos vas Fala Slonček vabi, da se mu pridružite n...

Univerza za tretje življenjsko obdobje odpira vrata novim študentom

Pridružite se učeči se skupnosti starejših študentov na...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

TOP 3 evropske božične kulinarične uspešnice

Izbrskali smo božične recepte za tradicionalne angleške...

Naredimo sami: 4 ideje za božično ustvarjanje skupaj z vnuki

Zbrali smo nekaj idej, kaj v tem čarobnem decembru ustv...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.