Iz Jožičine kuhinje: Bananino pecivo

Slastno, sočno in mamljivo. Specite ga tudi vi, okusno bananino pecivo, nad katerim boste navdušeni!
Bananino pecivo (foto: Jožica Ostrožnik)
Bananino pecivo (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za biskvit potrebujete:

5 rumenjakov
5 žlic sladkorja
2 žlici rahlo mlačne vode

sneg 6 beljakov
5 žlic moke (srednje polnih)
1/2 vrečke pecilnega

Za kremo si pripravite:

1/2 l mleka
2 vrečki pudinga (z okusom vanilije)
25 dkg masla
1 svež rumenjak
1 žlico ruma

2 večji banani
3 do 4 žlice marelične marmelade

1/2 l alpske smetane za stepanje

In še obliv:

20 dkg čokolade za kuhanje (tiste, ki jo najlažje stopite)
10 dkg masla

Postopek izdelave biskvita:

Rumenjake in sladkor miksajte. Na sredini miksanja dodajte vodo in miksajte tako dolgo, da masa postane penasta.

Dodajte čvrsto stepen beljakov sneg, nanj potrosite presejano moko s pecilnim praškom in vse ročno previdno premešajte.

Maso vlijte na peki papir v globok pekač (velikost pekača 35 krat 25 cm).

Specite v naprej ogreti pečici na 190 stopinj / 25 minut.

Pečenemu biskvitu odstranite papir in ga ohladite.

Hladnega položite nazaj v pekač.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Bombetke

Priprava kreme:

V 1/2 l mleka skuhajte oba pudinga (če niste ljubitelj preveč sladkega, dodajte manj sladkorja, kot je v navodilu).

Puding ohladite in občasno premešajte, da se vam ne naredi kožica.

Posebej zmiksajte maslo in ga dodajte hladnemu pudingu.

Dodajte še rumenjak in rum in premiksajte le toliko, da krema postane gladka.

Zlaganje:

Biskvit v pekaču najprej na tanko premažite z marmelado.

Na marmelado položite malo debelejše kolobarčke banane, ki jih narežite poševno.

Na položene kolobarčke nanesite kremo, zapolnite vse, tudi ob straneh pekača. Površina mora biti čimbolj ravna.

Na kremo nanesite stepeno smetano.

Ta čas, ko boste pripravljali preliv, pecivo postavite v hladilnik.

Preliv:

Nad soparo stopite na koščke nalomljeno čokolado in žlico mleka.

Odstavite.

V stopljeno vročo čokolado dodajte kose masla ter mešajte, da se stopi in postane gladek preliv.

Počakajte kakšno minutko in šele nato prelijte po smetani.

Površina mora biti gladka, pomagajte si tako, da pekač malo nagnete.

Bananino pecivo le še postavite v hladilnik.

Najlepše se reže naslednji dan.

Preberite tudi: Internetni hit: Naredite slastno torto iz le dveh sestavin!

PRIPIS: lahko pa pecivo naredite v manjšem pekaču, da vam pride višje in smetano izpustite, ostalo ostane vse enako, morda le manj čokolade in masla za preliv.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Iz Jožičine kuhinje: Pašta fižol

Bi nekaj na žlico, a nimate ideje kaj? Predlog za enolo...

Iz Jožičine kuhinje: Rahli masleni žličniki

Hitro so narejeni, postrežete jih lahko kot glavno jed,...

Barviti zelenjavni namazi za vsak dan – zdravi, hitri, okusni

Namazi so čudovita rešitev za hiter zajtrk, lahek večer...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

KUHALNICA: Slastna jabolčna pita

Veseli december je tu in s tem tudi čas, da svojim gost...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

KUHALNICA: Popečena jajčka na divjih zeliščih

Najpomembnejši je hranilno bogat zajtrk saj bomo le tak...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.