KUHALNICA: Tiramisu poletnih okusov

Prav vsi niso ljubitelji kave, in posledično jim ni všeč navaden kavni tiramisu. Zato vam predstavljam sadno verzijo tiramisuja, ki vam bo brez dvoma všeč!
Poletni tiramisu (foto: OblizniPrste.si)
Poletni tiramisu (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tiramisu poletnih okusov – sestavine:
500 g baby piškotov (savoiardi)
500 g gozdnih sadežev
2 sladki smetani
2 jajci
2 vanilina sladkorja
500 g mascarpone sira
6 sočnih pomaranč
5 žlic sladkorja
 
PREBERITE TUDI: RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Tiramisu poletnih okusov – postopek:
Najprej ožemite 6 sočnih pomaranč. Sok preložite v posodo s širokim dnom, kamor boste kasneje namakali piškote ter temu dodajte en vaniljev sladkor in premešajte, da se stopi.

Pripravite dve plastični posodi. V eno razbijte jajci – samo beljak, v drugo pa samo rumenjak. Beljaku dodajte 2 žlici sladkorja, rumenjaku pa 3 žlice sladkorja.

Najprej stepite rumenjak s sladkorjem v penasto maso. Tej masi dodajte mascarpone ter z mešalnikom ponovno premešajte. Lotite se še mešanja beljaka, ki ga stepete v trd sneg. Nato s kuhalnico ali plastično lopatko vmešajte beljak v preostalo maso.

Vzemite tretjo plastično posodo kamor zlijete dve sladki smetani ter en vanilin sladkor in stepite v kompaktno maso. Pazite, da ne stepate predolgo saj se lahko masa spremeni v maslo. Ponovno vzemite plastično lopatko in smetano preložite k preostali masi.

Sedaj je vaša masa pripravljena. Lahko se lotite miksanja gozdnih sadežev. Če nimate mikserja lahko gozdne sadeže enostavno narežete na manjše koščke – vsekakor ne bo moteče, če bo kakšen gozdni sadež ostal cel ali kot večji košček.

Vse je že pripravljeno. Težji del smo dali skozi, sedaj je na vrsti sestavljanje tiramisuja poletnih okusov.

Pripravite globoko posodo, kamor boste zložili tiramisu, ožete pomaranče, maso in gozdne sadeže.

Pa začnimo: en po en baby piškot namočite v pomaranči sok ter jih obrnite tako, da bo sladkorna stran gledala navzgor (to je zelo pomembno saj je ta stran nekoliko trša in se bo tako hitreje vpila in zmehčala).

Ko pokrijete dno s piškoti, čez na debelo naložite maso iz mascarpone sira.

Na vrh pa naložite sesekljane gozdne sadeže. Sedaj pa ponovite vajo: piškoti v pomarančnem soku, masa iz mascarpone sira in ponovno gozdni sadeži.

Končan tiramisu poletnih okusov dajte v hladilnik, kjer mora počivati vsaj 5 ur. Več kot počiva, bolj sočen bo.

Postrezite na večjem krožniku in uživajte v vsakem grižljaju in saj veste … poletje prihaja!

Še več okusnih receptov najdete tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.