KUHALNICA: Tiramisu poletnih okusov

Prav vsi niso ljubitelji kave, in posledično jim ni všeč navaden kavni tiramisu. Zato vam predstavljam sadno verzijo tiramisuja, ki vam bo brez dvoma všeč!
Poletni tiramisu (foto: OblizniPrste.si)
Poletni tiramisu (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tiramisu poletnih okusov – sestavine:
500 g baby piškotov (savoiardi)
500 g gozdnih sadežev
2 sladki smetani
2 jajci
2 vanilina sladkorja
500 g mascarpone sira
6 sočnih pomaranč
5 žlic sladkorja

Tiramisu poletnih okusov – postopek:
Najprej ožemite 6 sočnih pomaranč. Sok preložite v posodo s širokim dnom, kamor boste kasneje namakali piškote ter temu dodajte en vaniljev sladkor in premešajte, da se stopi.

Pripravite dve plastični posodi. V eno razbijte jajci – samo beljak, v drugo pa samo rumenjak. Beljaku dodajte 2 žlici sladkorja, rumenjaku pa 3 žlice sladkorja.

Najprej stepite rumenjak s sladkorjem v penasto maso. Tej masi dodajte mascarpone ter z mešalnikom ponovno premešajte. Lotite se še mešanja beljaka, ki ga stepete v trd sneg. Nato s kuhalnico ali plastično lopatko vmešajte beljak v preostalo maso.

Vzemite tretjo plastično posodo kamor zlijete dve sladki smetani ter en vanilin sladkor in stepite v kompaktno maso. Pazite, da ne stepate predolgo saj se lahko masa spremeni v maslo. Ponovno vzemite plastično lopatko in smetano preložite k preostali masi.

Sedaj je vaša masa pripravljena. Lahko se lotite miksanja gozdnih sadežev. Če nimate mikserja lahko gozdne sadeže enostavno narežete na manjše koščke – vsekakor ne bo moteče, če bo kakšen gozdni sadež ostal cel ali kot večji košček.

Vse je že pripravljeno. Težji del smo dali skozi, sedaj je na vrsti sestavljanje tiramisuja poletnih okusov.

Pripravite globoko posodo, kamor boste zložili tiramisu, ožete pomaranče, maso in gozdne sadeže.

Pa začnimo: en po en baby piškot namočite v pomaranči sok ter jih obrnite tako, da bo sladkorna stran gledala navzgor (to je zelo pomembno saj je ta stran nekoliko trša in se bo tako hitreje vpila in zmehčala).

Ko pokrijete dno s piškoti, čez na debelo naložite maso iz mascarpone sira.

Na vrh pa naložite sesekljane gozdne sadeže. Sedaj pa ponovite vajo: piškoti v pomarančnem soku, masa iz mascarpone sira in ponovno gozdni sadeži.

Končan tiramisu poletnih okusov dajte v hladilnik, kjer mora počivati vsaj 5 ur. Več kot počiva, bolj sočen bo.

Postrezite na večjem krožniku in uživajte v vsakem grižljaju in saj veste … poletje prihaja!

Še več okusnih receptov najdete tukaj!
Morda te zanima tudi:

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.