Tale recept pa za vse tiste, ki vam kremne rezine delajo preglavice pri izdelavi, ali nimate veliko časa.
Vse kar potrebujete za 6 velikih kremnih rezin je: 2 kosa svežega listnatega testa (32 krat 25 cm), 3 vrečke Galetta krem pudinga okus vanilije (3 krat po 85 gr), 1/2 l hladnega mleka, 1/2 l sladke smetane za stepanje (alpske) in še:1/2 l sladke smetane za stepanje (alpske).
Priprava:
Razvaljano testo položite na hrbtno stran pekača, ga pokrijte s peki papirjem in obtežite s še enim pekačem.
Specite na 200 stopinjah / 12 minut (ogreta navadna pečica).
Ohladite ga in vertikalno prerežite na 2 enako velika kosa.
En kos boste uporabili za spodnji del, drugi kos pa razrežite na 6 enako velikih kvadratov 8,5 cm.
Z električnim mešalnikom v globoki posodi stepite hladno mleko, smetano in Galetta pudinge, da dobite kremo.
Razporedite jo na ohlajeno polovico testa.
Stepite še smetano za na vrh kreme in jo enakomerno nanesite.
Z narezanimi kvadrati pečenega testa pokrijte zgornji del krem rezin.
Preden rezine postrežete, narežite še spodnji del (jaz uporabljam olfa nož) ter posipajte s sladkorjem v prahu.
Okus je enkraten, ni potrebno dodajati ruma, limonine lupinice ali sladkorja. Morda bi priporočala le en trdilec za smetano, če jih boste imeli še za kakšen dan več. Lahko pa vam zatrdim, da pri nas ne dočakajo naslednjega dne.
Moje so danes malo nižje, ker sem s tega recepta naredila 9 kosov.
Pozdrav Iz Jožičine kuhinje.
Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje,predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.