Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jagod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo okusen recept, ki ga morate preizkusiti.
Oblečene jagode (foto: Jožica Ostrožnik)
Oblečene jagode (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

1/2 l mleka
2 vanili pudinga
8 svežih jagod (srednje velikih)
5 dkg kokosove moke
+ 8 skodelic za malo kavo (največ 1 dcl)

Izdelava:

Na pol litra mleka skuhati oba pudinga (po navodilu z vrečke), sladkor si lahko prilagodite po vaših željah, a pozor, jagode znajo biti kisle.

Puding takoj vroč naliti v vse skodelice malo čez polovico (važno je, da delate hitro, ne glejte med delom moških!) in šele nato potisnete jagode vanj. Puding mora zapolniti ves prostor, pokrijte tudi jagode, napolnite do kraja.

Dobro ohladite.

Previdno stresite ven in povaljajte v kokosu.

Hitro in fino.

Dekorirajte po želji (s sladko smetano, sadno ali karamelno omako).
Dobili boste 8 oblečenih jagod.

Pripis: jagode potisnite v puding tako, da bo pecelj na vrhu, sladica zgleda lepša (jaz sem jih potisnila narobe).

 Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

ŠTEFKINE DOBROTE: Linške oči

Moja družina in prijatelji imajo najraje moje piškote L...

ŠTEFKINE DOBROTE: Pohorski lonec

Jurčki pridno rastejo in hitro se porodi ideja za odlič...

ŠTEFKINE DOBROTE: Sok iz grozdja – jurka

Jesen je potrkala na vrata. Grozdje je zrelo. Iz grozdj...

Iz Jožičine kuhinje: Omaka iz grozdja

Tudi iz grozdnih jagod lahko pripravite zelo okusno oma...

RECEPT BRALKE: Gobov golaž

Ste že nabrali kaj gob? Iz njih lahko pripravite okusen...

Iz Jožičine kuhinje: Paradižnikov kečap

Imate tudi vi polno skledo domačega paradižnika? Iz nje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.