Iz Jožičine kuhinje: Otroške mlečne rezine

Jožica je tokrat spekla nekaj za naše najmlajše. Babice, dedki, presenetite svoje vnuke in se posladkajte skupaj z njimi tudi vi!
Slastne otroške mlečne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Slastne otroške mlečne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete (za biskvit):

5 jajc
5 žlic gladke moke
1 vanili sladkor
2 žlici (polni) temnega kakava v prahu
1/2 pecilnega praška
5 žlic sladkorja

Krema:

3 dcl sladke smetane (za stepanje)
1 šlagfiks (trdilec)
2 veliki žlici bolj tekočega medu (a ne toplega)
1 vanili sladkor (ali limonin sladkor)

Obliv:
10 dkg čokolade za kuhanje in 7 dkg masla
Čokolado (nalomljene kocke) stopiti na pari, odstaviti in dodati kosmiče masla, mešati toliko časa,da se maslo stopi in poveže s čokolado v gladek obliv.

Izdelava:

Beljake stepite v čvrst sneg.
Rumenjake stepite s sladkorjem, vanili sladkorjem, dodajte moko, kakav, pecilni prašek in premešajte, da dobite gladko zmes.
Dodajte 3 žlice čvrstega snega, zmešajte ročno in nežno, da dobite lepo strukturo.
Nato vse previdno zliti v sneg in previdno ročno premešati le toliko, da dobite enotno zmes.
Vliti na peki papir, v pekač od pečice, enakomerno poravnati.
Peči na 180 stopinj /10 minut (ogreta navadna pečica). Biskvit pride tanek.
Ohladiti in prerezati po dolgem na dve enaki polovici.
Smetano in šlagfiks stepsti v čvrsto, dodati vanili sladkor in med.
S kremo premazati biskvit in pokriti z drugo polovico biskvita.
Pecivo obliti.
Postaviti v hladilnik za 2 do 3 ure (naj vas ne srbijo prsti prej!!).
Režite poljubno.
Razveselite svoje male in "velike otroke".

Pripis: lahko pa biskvit spečete v manjšem pekaču in dodate več smetane.Tako boste dobili debelejše otroške rezine.
V tem primeru hladen biskvit prerežite kot za torto.
Pri kremi lahko dodate 1/2 vanili sladkorja in 1/2 limoninega sladkorja.

Sladek dan Iz Jožičine kuhinje!

Jožica je pekla sladico po receptu, ki ga je napla na spletnem portalu Coolinarika.com.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.