Iz Jožičine kuhinje: Otroške mlečne rezine

Jožica je tokrat spekla nekaj za naše najmlajše. Babice, dedki, presenetite svoje vnuke in se posladkajte skupaj z njimi tudi vi!
Slastne otroške mlečne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Slastne otroške mlečne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete (za biskvit):

5 jajc
5 žlic gladke moke
1 vanili sladkor
2 žlici (polni) temnega kakava v prahu
1/2 pecilnega praška
5 žlic sladkorja

Krema:

3 dcl sladke smetane (za stepanje)
1 šlagfiks (trdilec)
2 veliki žlici bolj tekočega medu (a ne toplega)
1 vanili sladkor (ali limonin sladkor)

Obliv:
10 dkg čokolade za kuhanje in 7 dkg masla
Čokolado (nalomljene kocke) stopiti na pari, odstaviti in dodati kosmiče masla, mešati toliko časa,da se maslo stopi in poveže s čokolado v gladek obliv.

Izdelava:

Beljake stepite v čvrst sneg.
Rumenjake stepite s sladkorjem, vanili sladkorjem, dodajte moko, kakav, pecilni prašek in premešajte, da dobite gladko zmes.
Dodajte 3 žlice čvrstega snega, zmešajte ročno in nežno, da dobite lepo strukturo.
Nato vse previdno zliti v sneg in previdno ročno premešati le toliko, da dobite enotno zmes.
Vliti na peki papir, v pekač od pečice, enakomerno poravnati.
Peči na 180 stopinj /10 minut (ogreta navadna pečica). Biskvit pride tanek.
Ohladiti in prerezati po dolgem na dve enaki polovici.
Smetano in šlagfiks stepsti v čvrsto, dodati vanili sladkor in med.
S kremo premazati biskvit in pokriti z drugo polovico biskvita.
Pecivo obliti.
Postaviti v hladilnik za 2 do 3 ure (naj vas ne srbijo prsti prej!!).
Režite poljubno.
Razveselite svoje male in "velike otroke".

Pripis: lahko pa biskvit spečete v manjšem pekaču in dodate več smetane.Tako boste dobili debelejše otroške rezine.
V tem primeru hladen biskvit prerežite kot za torto.
Pri kremi lahko dodate 1/2 vanili sladkorja in 1/2 limoninega sladkorja.

Sladek dan Iz Jožičine kuhinje!

Jožica je pekla sladico po receptu, ki ga je napla na spletnem portalu Coolinarika.com.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.