Potrebujete:
25 dkg listnatega testa
1 vrečko vanilijevega pudinga
2 žlici sladkorja
1 vanili sladkor
3 dcl mleka
5 dkg masla
2 dcl sladke smetane za stepanje
sladkor v prahu za posip
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica
Testo razvaljate ali uporabite že razvaljanega.
Z modelčki za kekse izrežete željene oblike, ki jih spečete na hrbtni strani pekača (izrezano testo pokrijte s peki papirjem in obtežite z drugim pekačem, da se med peko ne bo mehurilo) pri 190 stopinjah/10 do 12 minut (pečico si prej ogrejte).
Ohladite!
Med tem časom si pripravite kremo:
1 dcl hladnega mleka, pudingov prašek sladkor in vanili sladkor dobro zmešajte, da ne bo grudic.
Preostalo mleko zavrite in zakuhajte pripravljen pudingov podmet.
Odstavite in ohladite na rahlo mlačno, dodajte maslo in dobro umešajte, da dobite gladko kremo.
Stepite smetano.
Na en del sladkega zalogajčka nabrizgajte kremo, nanjo pa še stepeno smetano, pokrijte z drugim delom.
Zalogajčke posipajte s sladkorjem v prahu.
Preostane vam le še, da zavihate rokave in naj se sladko razvajanje prične.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.