Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rolado. Želimo vam dober tek!
Bučkina rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Bučkina rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pripravite si:

2 do 3 jedilne bučke (srednje velikosti)
sol in poper
2 zrna (stroka) česna
3 jajca
2 žlici kisle smetane
6 žlic moke (ravnih)

Bučke ni potrebno lupiti, le naribajte jih (kot repo, lahko pa tudi na lističe) in jih solite. Pustite jih par minutk, da spustijo tekočino, jih narahlo ožmite in dodajte sesekljan česen, razžvrkljana jajca, poper, kislo smetano in moko ter vse skupaj zmešajte z žlico.
Stresite na peki papir v pekač od pečice (40 x 30 cm).
Pecite v že ogreti klasični pečici na 190 stopinjah 25 do 30 minut.

Med peko si pripravite nadev:
20 dkg kremnega sira (ali mocarele)
15 dkg prekajene vratovine (ali kuhanega pršuta, šunke, prešane slanine itn.- tanke rezine)
3 vložene kumare (narezane na drobne kockice)

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

Ko je bučkina podloga pečena, jo vzamite iz pečice, počakajte 2 kratki minutki in od nje odlepite peki papir, a rolado kar pustite na papirju. Takoj jo premažite s kremnim sirom, obložite z rezinami vratovine in potrosite s kumaricami. Previdno jo zvijte s pomočjo peki papirja v rolado. Lahko ponudite toplo, še bolje pa je, da jo za 1 uro postavite v hladilnik (se lepše reže), ker lahko postrežete tudi hladno.
K tej bučkini roladi se podata mlad pečen krompirček in paradižnikova solata.

NASVET: ne pretiravajte s soljo, ker so sestavine za nadev že dovolj slane!

Druga varianta
2 neolupljeni naribani bučki
5 jajc
1 pest naribanega parmezana (ali podobnega sira)
česen in sol

Vse zamešati po istem postopku. Peka na 190 stopinj 20 do 25 minut. Ohladiti, naložiti pršut, zviti, počivati v hladilniku, narezati, postreči.

Priloga: popečeni šampinjoni, grahov pire z maslom (ali korenčkov pire) in pire krompir.

Iz Jožičine kuhinje le še dober tek
Vir : Andreja Smagur

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Princeske s pudingovo masleno kremo

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Bučkina rolada Bučke Recepti jedi Iz Jožičine kuhinje
Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s t...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.