Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Imate polno češenj in iščete primeren recept, kako jih porabiti? V prispevku najdete super recept za pripravo vloženih češenj.
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vlaganje je tu, zato delim z vami recept za vložene češnje

Potrebovali boste: sveže nabrane češnje, sladkor, vodo, dišave : klinčki celi, cimetova skorjica, limonin olup, vanili sladkor, 2 - 3 žlice ruma in kozarce za vlaganje in pokrove.

Izdelava:

Sveže nabranim in pravilno čvrstim češnjam odstranite peclje, jih temeljito operite in odcedite.

V pečici segreti na 80 stopinj, segrejte oprane kozarce.

V večji nizki posodi zavrite vodo, jo osladkajte in dodajte dišavnice (klinčke, cimetovo skorjico in limonin olup).

Na en 650 ml kozarec računajte 3 - 3,5 dcl vode, 3 žlice sladkorja, dišavnice pa morate uporabiti po občutku, da ne zatrejo nežnega aromatičnega okusa in vonja svežega sadeža.

V vrelo vodo stresite češnje, pokrijte in počakajte, da ponovno zavre (biti morate pozorni že na prve skoraj neopazne znake vrenja), malo z zajemalko premešajte, takoj zmanjšajte ogenj ali potegnite posodo na stran, dodajte malo vanili sladkorja in 1 žlico ruma na celo posodo (za boljšo aromo).

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Kompot nadevajte takoj vroč!!, nalijte vročo tekočino do vrha!! in takoj zaprite!! Kozarce obračajte na glavo, da izpodrine zrak in sproti pokrivajte z deko.

Ko boste končali s polnjenjem, vse kozarce postavite pravilno, dobro nazaj pokrijte in ohladite čez noč.
Shranite v temnem in hladnem prostoru.

Pripis: Če imate veliko češenj, morate delati več rund, v tem primeru morate vodo, ki vam je ostala od prejšnje runde, le dosladkati po občutku in prav tako dodati novo žlico ruma in vanili sladkorja oziroma dišavnice.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.