Jejte avokado!

Aktualno > Zanimivosti | piše: K.Z. | 25.11.2013
Ali veste, kaj imajo skupnega posušene marelice, oves in avokado? Vsebujejo proteine, ki jih za zdravo življenje nujno potrebujemo. Te pa najlažje dobimo z mešano prehrano.
Avokado je bogat vir proteinov. (foto: www.FreeDigitalPhotos.net)
Avokado je bogat vir proteinov. (foto: www.FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Proteine najdete tudi v jajcih, mesu, ribah, žitaricah, fižolu, oreščkih in leči. Vsebujejo pa jih tudi druga živila, kot so na primer špinača, rdeča pesa, ohrovt in soja. In ta živila so z njimi enako bogata, kot denimo meso.

Koliko proteinov dnevno potrebujemo, je odvisno od naše starosti, teže, velikosti in dnevne aktivnosti.

Proteini ali aminokisline so molekule, ki jih potrebujemo za normalno delovanje. Obstajata dve vrsti aminokislin. Prva nastaja v našem organizmu in drugo dobimo s hrano. Brez obeh pa naše celice, tkiva in organi, ne morejo pravilno delovati.

Strokovnjaki menijo, da je pomembno proteine pridobiti iz živalske in rastlinske hrane. Kombinacija obeh je za naš organizem najboljša. Z mešano prehrano namreč najlažje dobimo zadostno količino proteinov, ki jo potrebujemo.

Strokovnjaki za prehrano potrjujejo, da je najboljša mešana prehrana. Jejte meso v zmernih količinah, v kombinaciji z zdravo zelenjavo, žitaricami, oreščki in s tem boste zagotovili, da bo vaše telo dobilo vse potrebne snovi, ki jih za svoje delovanje potrebuje, piše Daily Mail.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Recepti iz Jožičine kuhinje: Špageti s paradižnikovo omako

Kaj smo najrajši jedli, ko smo bili osnovnošolci, dijak...

Iz Jožičine kuhinje: Bučkin narastek

Ljubitelji bučk boste enostavno navdušeni nad tem recep...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

Zakaj je soda bikarbona farmaciji trn v peti?

Soda bikarbona je že dolgo časa predmet mnogih raziskav...

Fala Slonček vabi na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2023

Peka kruha ima na Slovenskem bogato tradicijo, zato ne ...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.