Jejte avokado!

Aktualno > Zanimivosti | piše: K.Z. | 25.11.2013
Ali veste, kaj imajo skupnega posušene marelice, oves in avokado? Vsebujejo proteine, ki jih za zdravo življenje nujno potrebujemo. Te pa najlažje dobimo z mešano prehrano.
Avokado je bogat vir proteinov. (foto: www.FreeDigitalPhotos.net)
Avokado je bogat vir proteinov. (foto: www.FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Proteine najdete tudi v jajcih, mesu, ribah, žitaricah, fižolu, oreščkih in leči. Vsebujejo pa jih tudi druga živila, kot so na primer špinača, rdeča pesa, ohrovt in soja. In ta živila so z njimi enako bogata, kot denimo meso.

Koliko proteinov dnevno potrebujemo, je odvisno od naše starosti, teže, velikosti in dnevne aktivnosti.

Proteini ali aminokisline so molekule, ki jih potrebujemo za normalno delovanje. Obstajata dve vrsti aminokislin. Prva nastaja v našem organizmu in drugo dobimo s hrano. Brez obeh pa naše celice, tkiva in organi, ne morejo pravilno delovati.

Strokovnjaki menijo, da je pomembno proteine pridobiti iz živalske in rastlinske hrane. Kombinacija obeh je za naš organizem najboljša. Z mešano prehrano namreč najlažje dobimo zadostno količino proteinov, ki jo potrebujemo.

Strokovnjaki za prehrano potrjujejo, da je najboljša mešana prehrana. Jejte meso v zmernih količinah, v kombinaciji z zdravo zelenjavo, žitaricami, oreščki in s tem boste zagotovili, da bo vaše telo dobilo vse potrebne snovi, ki jih za svoje delovanje potrebuje, piše Daily Mail.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Cimetove rolice

Pecivo, ki se prileže med tednom po kosilu, med praznik...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

To je kritična starost, ko se naše telo super hitro postara (pravijo raziskave)

Staramo se postopoma, a znanstveniki odkrivajo, da sta ...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Priprava ozimnice: 4. recepti za vlaganje zelenjave za ozimnico

Vlaganje zelenjave za ozimnico je prijetno in koristno ...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.