KUHALNICA: Akacijeva omleta

Cvet akacije je v spomladanskem času najbolj dišeča rastlina, ki jo obožujejo čebele, tako da čebelarji v času cvetenja razvozijo svoje čebele po krajih, kjer cveti akacija. Med akacije je zelo priljubljen in zdrav, lahko pa čebele prehitimo in si sami pripravimo slastno omleto iz cvetov akacije.
Slastna akacijeva omleta (foto: OblizniPrste.si)
Slastna akacijeva omleta (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Akacija je razširjena po celi Sloveniji in njen čas je cvetenja razporejen čez celo pomlad in tako lahko kar dolgo uživamo v dišečih cvetovih akacije in si pripravimo poslastico s katero obogatimo vsakodnevni obrok.

Za 2 osebi bomo potrebovali: dve jajci, 1 dl mleka, 1 dl radenske, 1 dl vode, 4 zvrhane žlice moke, 2 pesti akacijevega cvetja, olje, sol

V posodo najprej ubijemo jajčka , nato dodajamo mleko, radensko, vodo, moko in sol, vse skupaj dobro stepemo, da dobimo lepo tekočo maso, kateri dodamo cvet akacije in ponovno dobro premešamo, da se cvetovi enakomerno razporedijo v masi.

V ponvi segrejemo olje in ko je olje segreto vlijemo v ponev polovico mase, s pomočjo lopatice še razporedimo cvetove po celi ponvi.

Pečemo na zmernem ognju in ko je ena stran lepo zapečena jo s pomočjo lopatice obrnemo.

Ko je tudi na drugi strani akacijeva omleta lepo zapečena jo serviramo na krožniku.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
Morda te zanima tudi:

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.