Akacija je razširjena po celi Sloveniji in njen čas je cvetenja razporejen čez celo pomlad in tako lahko kar dolgo uživamo v dišečih cvetovih akacije in si pripravimo poslastico s katero obogatimo vsakodnevni obrok.
Za 2 osebi bomo potrebovali: dve jajci, 1 dl mleka, 1 dl radenske, 1 dl vode, 4 zvrhane žlice moke, 2 pesti akacijevega cvetja, olje, sol
V posodo najprej ubijemo jajčka , nato dodajamo mleko, radensko, vodo, moko in sol, vse skupaj dobro stepemo, da dobimo lepo tekočo maso, kateri dodamo cvet akacije in ponovno dobro premešamo, da se cvetovi enakomerno razporedijo v masi.
V ponvi segrejemo olje in ko je olje segreto vlijemo v ponev polovico mase, s pomočjo lopatice še razporedimo cvetove po celi ponvi.
Pečemo na zmernem ognju in ko je ena stran lepo zapečena jo s pomočjo lopatice obrnemo.
Ko je tudi na drugi strani akacijeva omleta lepo zapečena jo serviramo na krožniku.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.