KUHALNICA: Akacijeva omleta

Cvet akacije je v spomladanskem času najbolj dišeča rastlina, ki jo obožujejo čebele, tako da čebelarji v času cvetenja razvozijo svoje čebele po krajih, kjer cveti akacija. Med akacije je zelo priljubljen in zdrav, lahko pa čebele prehitimo in si sami pripravimo slastno omleto iz cvetov akacije.
Slastna akacijeva omleta (foto: OblizniPrste.si)
Slastna akacijeva omleta (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Akacija je razširjena po celi Sloveniji in njen čas je cvetenja razporejen čez celo pomlad in tako lahko kar dolgo uživamo v dišečih cvetovih akacije in si pripravimo poslastico s katero obogatimo vsakodnevni obrok.

Za 2 osebi bomo potrebovali: dve jajci, 1 dl mleka, 1 dl radenske, 1 dl vode, 4 zvrhane žlice moke, 2 pesti akacijevega cvetja, olje, sol

V posodo najprej ubijemo jajčka , nato dodajamo mleko, radensko, vodo, moko in sol, vse skupaj dobro stepemo, da dobimo lepo tekočo maso, kateri dodamo cvet akacije in ponovno dobro premešamo, da se cvetovi enakomerno razporedijo v masi.

V ponvi segrejemo olje in ko je olje segreto vlijemo v ponev polovico mase, s pomočjo lopatice še razporedimo cvetove po celi ponvi.

Pečemo na zmernem ognju in ko je ena stran lepo zapečena jo s pomočjo lopatice obrnemo.

Ko je tudi na drugi strani akacijeva omleta lepo zapečena jo serviramo na krožniku.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.