KUHALNICA: Bananino mleko

Mleko je hranljiva pijača, s katero se srečamo že kot dojenčki. Vsebuje sestavine, ki jih telo potrebuje za rast. Bananino mleko je napitek in hkrati zelo hranljiv obrok, saj vsebuje naravni sladkor banane. Priprava je hitra in enostavna, zato si ga mnogi privoščijo za “hitri zajtrk”, ko ni časa za pripravo kaj drugega.
Bananino mleko je okusen in hranljiv obrok. (foto: OblizniPrste.si)
Bananino mleko je okusen in hranljiv obrok. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bananino mleko – sestavine:
Za eno osebo potrebujemo:
1 veliko zelo zrelo banano
2-3 dl mleka (kravje ali sojino)

Bananino mleko -postopek:
Za pripravo bananinega mleka je najbolje uporabiti zelo zrele banane. Lahko celo takšne, ki imajo na olupu že črne pikice. S takšnimi bananami ni nič narobe in so običajno v notranjosti še lepo bele, vsebujejo pa precej več sladkorja. Banano olupimo.

Razkosamo jo lahko kar z rokami in damo v blender. Košček banane, z nožem odrezan kolobar, lahko prihranimo za dekoracijo.

Dodamo dobra 2 dl mleka. Uporabimo tisto vrsto mleka, ki ga pijemo sicer. Kravje, sojino ali kakšno drugo vrsto mleka. Priporočam, da najprej dolijemo le 1 dl mleka in vklopimo blender in kasneje dodamo še preostalo količino mleka. V manjši količini tekočine se bo banana v celoti lepo zmiksala, medtem ko lahko v večji količini mleka ostanejo koščki banane.

Količino mleka lahko prilagodimo okusu. Če nimate radi gostih napitkov, dodajte več mleka in obratno.

Ko mleko in banano dobro zmiksamo, dobimo peneče bananino mleko. Sedaj ga le še prelijemo v kozarec in po želji dekoriramo s kakšno pisano slamico in bananinim kolobarjem. Postrežemo ga takoj!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Slastna jabolčna pita

Veseli december je tu in s tem tudi čas, da svojim gost...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

KUHALNICA: Popečena jajčka na divjih zeliščih

Najpomembnejši je hranilno bogat zajtrk saj bomo le tak...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

KUHALNICA: Mehka cimetova omleta z jabolki

Mehka cimetova omleta z jabolki je primerna za vegane i...

KUHALNICA: Jogurtove kocke z borovnicami

Jogurtove kocke z borovnicami so mehko, sočno, sladko-k...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Sezona češenj je tu. Če jih imate v izobilju, če so se ...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.