KUHALNICA: Bezgov sirup z meliso

Poletje je že tukaj, tista prava vročina, pa tudi že trka na vrata. Osvežimo se z bezgovim sokom! Bezgov sirup s kančkom melise, lahko pripravimo po tem enostavnem receptu in ga pijemo skozi celo poletje! Osvežilna in okusna pijača.
Bezgov sirup z meliso. (foto: OblizniPrste.si)
Bezgov sirup z meliso. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo bezgovega sirupa bomo potrebovali: 30 bezgovih cvetov, 2,5 l vode, 1,5 kg sladkorja, 60 g citronske kisline, šopek melise, 3 limone.

V veliko kozico zlijemo vodo, dodamo ji sladkor. Nato kozico postavimo na štedilnik in grejemo dokler se sladkor ne raztopi, ne vremo! Občasno premešamo s kuhalnico. Ko se sladkor raztopi, kozico odmaknemo s štedilnika in pustimo, da se sladka voda ohladi. Voda bo postala malo bolj gosta, sirupasta.

Vmes na kolobarje narežemo limone.

Ko se je sladka voda ohladila, ji dodamo bezgove cvetove, narezane limone in citronsko kislino. Bezgove cvetove, predenj jih dodajate v sladko vodo, preglejte za razne žuželke. S kuhalnico vse skupaj malenkost premešamo.

Kozico pokrijemo s kuhinjsko krpo in jo pustimo počivati 20 ur. Po 20ih urah, sirupu dodamo šopek melise, premešamo in pustimo stati še 4 ure.

Pripravimo čiste kozarce ali steklenice, v katere bomo shranili sirup.

Pripravimo tudi lij in gosto cedilo. Iz kozice z ustrezno lopatko odstranimo velike dele, torej cvetove, meliso in narezane limone.

Cedilo postavimo čez lij in sirup s pomočjo zajemalke, nalivamo v kozarce, dobro jih zapremo in jih shranimo v hladen ter temen prostor.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.