KUHALNICA: Bezgov sirup z meliso

Poletje je že tukaj, tista prava vročina, pa tudi že trka na vrata. Osvežimo se z bezgovim sokom! Bezgov sirup s kančkom melise, lahko pripravimo po tem enostavnem receptu in ga pijemo skozi celo poletje! Osvežilna in okusna pijača.
Bezgov sirup z meliso. (foto: OblizniPrste.si)
Bezgov sirup z meliso. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo bezgovega sirupa bomo potrebovali: 30 bezgovih cvetov, 2,5 l vode, 1,5 kg sladkorja, 60 g citronske kisline, šopek melise, 3 limone.

V veliko kozico zlijemo vodo, dodamo ji sladkor. Nato kozico postavimo na štedilnik in grejemo dokler se sladkor ne raztopi, ne vremo! Občasno premešamo s kuhalnico. Ko se sladkor raztopi, kozico odmaknemo s štedilnika in pustimo, da se sladka voda ohladi. Voda bo postala malo bolj gosta, sirupasta.

Vmes na kolobarje narežemo limone.

Ko se je sladka voda ohladila, ji dodamo bezgove cvetove, narezane limone in citronsko kislino. Bezgove cvetove, predenj jih dodajate v sladko vodo, preglejte za razne žuželke. S kuhalnico vse skupaj malenkost premešamo.

Kozico pokrijemo s kuhinjsko krpo in jo pustimo počivati 20 ur. Po 20ih urah, sirupu dodamo šopek melise, premešamo in pustimo stati še 4 ure.

Pripravimo čiste kozarce ali steklenice, v katere bomo shranili sirup.

Pripravimo tudi lij in gosto cedilo. Iz kozice z ustrezno lopatko odstranimo velike dele, torej cvetove, meliso in narezane limone.

Cedilo postavimo čez lij in sirup s pomočjo zajemalke, nalivamo v kozarce, dobro jih zapremo in jih shranimo v hladen ter temen prostor.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.