Jogurtova strjenka s kakijevo kremo je osvežilna sladica s pridihom jeseni. Postrežemo jo lahko v plastičnih kozarčkih, v steklenih kozarcih, strjenko lahko naredimo v silikonskih modelih različnih oblik, ki jih odstranimo, preden sladico postrežemo, lahko pa strjenko naredimo v pekaču in jo nato narežemo na kocke.
Jeseni se sladka kakijeva krema odlično prileže, če pa nam ta okus ne ustreza, lahko po želji izberemo drug preliv za jogurtovo strjenko.
Za jogurtovo strjenko boste potrebovali: 250 ml navadnega jogurta, 250 ml sladke smetane, 4 listi želatine, 60 g sladkorja, sok polovice limone.
Za kakijevo kremo pa boste potrebovali: 2 zrela kakija, 1 žlica ruma, noževa konica cimeta, 2 do 3 žlice sladkorja, vanilijev sladkor. Za dekoracijo lahko uporabimo mandljeve lističe.
Lističe želatine namočimo v mlačni vodi. V jogurtovem lončku pustimo polovico jogurta, v katerem nad paro med mešanjem raztopimo želatino. Preostali jogurt v posodi zmešamo s sladkorjem in sokom limone.
V drugi posodi stepemo sladko smetano.
Nato v mešanico z jogurtom in sladkorjem vlijemo jogurt z želatino ter sladko smetano. Vse skupaj premešamo in nadevamo v kozarčke. Kozarčke z jogurtovo strjenko damo za vsaj 30 minut v hladilnik.
Medtem naredimo kakijevo kremo. Kakija olupimo in očistimo in ju damo v posodo. Notri dodamo še sladkor, cimet in rum ter vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom (lahko tudi v blenderju).
Ko je jogurtova strjenka ohlajena, jo prelijemo s kakijevo kremo. Sladico damo še za eno uro v hladilnik (lahko tudi več), jo okrasimo z mandljevimi lističi in postrežemo.
Za recept, ki je opremljen tudi s fotografijami celotnega postopka, kliknite tukaj.