KUHALNICA: Enostavna in zelo okusna silvestrska sladica

Za najdaljšo noč v letu pripravite zdravo in zelo okusno sladico, ki vam ne bo vzela veliko časa. Svoje domače in prijatelje presenetite z jogurtovo strnjenko s kakijevo kremo.
Jogurtova strnjenka s kakijevo kremo. (foto: OblizniPrste.si)
Jogurtova strnjenka s kakijevo kremo. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Jogurtova strjenka s kakijevo kremo je osvežilna sladica s pridihom jeseni. Postrežemo jo lahko v plastičnih kozarčkih, v steklenih kozarcih, strjenko lahko naredimo v silikonskih modelih različnih oblik, ki jih odstranimo, preden sladico postrežemo, lahko pa strjenko naredimo v pekaču in jo nato narežemo na kocke.

Jeseni se sladka kakijeva krema odlično prileže, če pa nam ta okus ne ustreza, lahko po želji izberemo drug preliv za jogurtovo strjenko.

Za jogurtovo strjenko boste potrebovali: 250 ml navadnega jogurta, 250 ml sladke smetane, 4 listi želatine, 60 g sladkorja, sok polovice limone.

Za kakijevo kremo pa boste potrebovali: 2 zrela kakija, 1 žlica ruma, noževa konica cimeta, 2 do 3 žlice sladkorja, vanilijev sladkor. Za dekoracijo lahko uporabimo mandljeve lističe.

Lističe želatine namočimo v mlačni vodi. V jogurtovem lončku pustimo polovico jogurta, v katerem nad paro med mešanjem raztopimo želatino. Preostali jogurt v posodi zmešamo s sladkorjem in sokom limone.

V drugi posodi stepemo sladko smetano.

Nato v mešanico z jogurtom in sladkorjem vlijemo jogurt z želatino ter sladko smetano. Vse skupaj premešamo in nadevamo v kozarčke. Kozarčke z jogurtovo strjenko damo za vsaj 30 minut v hladilnik.

Medtem naredimo kakijevo kremo. Kakija olupimo in očistimo in ju damo v posodo. Notri dodamo še sladkor, cimet in rum ter vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom (lahko tudi v blenderju).

Ko je jogurtova strjenka ohlajena, jo prelijemo s kakijevo kremo. Sladico damo še za eno uro v hladilnik (lahko tudi več), jo okrasimo z mandljevimi lističi in postrežemo.

Za recept, ki je opremljen tudi s fotografijami celotnega postopka, kliknite tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Aktivni vikend v znamenju dobrot iz artičok

V soboto, 27., in nedeljo, 28. maja, bodo v Strunjanu p...

RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Če ste ljubitelj špargljev, potem enostavno morate posk...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...

Iz Jožičine kuhinje: Marelična rolada št.2 ali obrni me (podeželska sladica)

Zelo zelo slastna rolada, ki jo enostavno morate poskus...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

BEZEG – zdravilni vplivi, nabiranje in domača uporaba

Črni bezeg (Sambucus nigra) raste v obliki visokega grm...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Iz Jožičine kuhinje: Bombetke

Slastne domače bombetke iz Jožičine kuhinje. Poskusite!...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.