KUHALNICA: Enostavna in zelo okusna silvestrska sladica

Moje zdravje > Prehrana | piše: OblizniPrste.si | 30.12.2015
Za najdaljšo noč v letu pripravite zdravo in zelo okusno sladico, ki vam ne bo vzela veliko časa. Svoje domače in prijatelje presenetite z jogurtovo strnjenko s kakijevo kremo.
Jogurtova strnjenka s kakijevo kremo. (foto: OblizniPrste.si)
Jogurtova strnjenka s kakijevo kremo. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Jogurtova strjenka s kakijevo kremo je osvežilna sladica s pridihom jeseni. Postrežemo jo lahko v plastičnih kozarčkih, v steklenih kozarcih, strjenko lahko naredimo v silikonskih modelih različnih oblik, ki jih odstranimo, preden sladico postrežemo, lahko pa strjenko naredimo v pekaču in jo nato narežemo na kocke.

Jeseni se sladka kakijeva krema odlično prileže, če pa nam ta okus ne ustreza, lahko po želji izberemo drug preliv za jogurtovo strjenko.

Za jogurtovo strjenko boste potrebovali: 250 ml navadnega jogurta, 250 ml sladke smetane, 4 listi želatine, 60 g sladkorja, sok polovice limone.

Za kakijevo kremo pa boste potrebovali: 2 zrela kakija, 1 žlica ruma, noževa konica cimeta, 2 do 3 žlice sladkorja, vanilijev sladkor. Za dekoracijo lahko uporabimo mandljeve lističe.

Lističe želatine namočimo v mlačni vodi. V jogurtovem lončku pustimo polovico jogurta, v katerem nad paro med mešanjem raztopimo želatino. Preostali jogurt v posodi zmešamo s sladkorjem in sokom limone.

V drugi posodi stepemo sladko smetano.

Nato v mešanico z jogurtom in sladkorjem vlijemo jogurt z želatino ter sladko smetano. Vse skupaj premešamo in nadevamo v kozarčke. Kozarčke z jogurtovo strjenko damo za vsaj 30 minut v hladilnik.

Medtem naredimo kakijevo kremo. Kakija olupimo in očistimo in ju damo v posodo. Notri dodamo še sladkor, cimet in rum ter vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom (lahko tudi v blenderju).

Ko je jogurtova strjenka ohlajena, jo prelijemo s kakijevo kremo. Sladico damo še za eno uro v hladilnik (lahko tudi več), jo okrasimo z mandljevimi lističi in postrežemo.

Za recept, ki je opremljen tudi s fotografijami celotnega postopka, kliknite tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčna pita

Iz Jožičine kuhinje je zadišalo po okusni in hitro prip...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

TVU: Znanje, dostopno za vse

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so namenjeni so vse...

Misel za 21. september

Portal MojaLeta.si vam vsako jutro podarja pozitivno mi...

Misel za 20. september

Portal MojaLeta.si vam vsako jutro podarja pozitivno mi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.