KUHALNICA: Ideje za pripravo okusnega regrata

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: P. L. | 24.3.2015
V sezoni regrata bi bil greh kupiti solato. A ker ga jemo vsak dan, ga pripravim na nekoliko različne, nekaterim nenavadne načine. Preizkusite te okusne recepte!
Regrat je za mnoge najboljša pomladna solata. (foto: freeimages.com)
Regrat je za mnoge najboljša pomladna solata. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Regrat je za mnoge najboljša pomladna solata. Je zelo zdrav, zastonj, ob nabiranju se sprostite in dotikate zemlje. Kar ima mogoče večji pomen, kot si mislite. Ljudje vse bolj pozabljamo, da smo del narave, zato bi morali živeti z njo.

Če sami nabirate regrat, potem veste, o čem govorim. Kako se počutite, ko se vrnete domov? Ste utrujeni ali ste pomirjeni? Se vrnete polni energije, dobre volje? Vse to nam da narava, zemlja, dotik.

Največkrat regrat pripravimo z vročim krompirjem ali pa z ocvirki. Ampak, če ga človek je vsak dan, se tega lahko hitro naveliča.

Pri nas doma je vedno polna miza, vsak ima svoj okus, da zadovoljim vse borbončice, od tistih ne-mesnih do mesnih, pripravljam regrat na mnogo načinov.

Za tiste, ki ne morete brez mesa, vam bo všeč sledeči recept. Popečete na koščke narezano puranje ali piščančje meso, da lepo zlato zarumeni. Na regrat stresete strok ali dva sesekljanega česna, malce bučnega ali olivnega olja, kis ali limono, dobro premešate, naribate še košček parmezana, na koncu pa dodate še popečene vroče koščke mesa in takoj postrežete.

Za tiste, ki mesa ne marajo, lahko pripravite regrat z dodatkom korenja in feta sira. Tak regrat ne bo ovenel, ostal bo svež. Na opran regrat naribajte surovo korenje, dodajte še nekaj koščkov feta sira, če imate v omari bučna ali sončnična semena, jih dodajte nekaj, kis ali limono in olje. Dobro premešajte in postrezite.

Tudi z jajcem ga pripravljamo. Ampak na nekoliko drugačen način. Naribamo nekaj sira in šunke, zmešamo med opran regrat, dodamo kis ali limono in olje. Nato pa v ponvi ubijemo jajček ali dva, lahko več in ocvremo na oko. Takšno jajce stresemo na regrat, premešamo in postrežemo.

Pa dober tek!
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Mehki buhteljni

Jožica svetuje, kako speči buhteljne, da bo ti zares me...

Preprečuje razvoj raka in krepi zdravje oči

Pa ne le to. Ta zelenjava je zares zelo zdravilna. Preb...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši pustni krofi

V prispevku boste našli recept za najboljše pustne krof...

Ste starejši od 50 let? Takšen bi moral biti vaš jedilnik

S staranjem se spreminjajo tudi potrebe po hrani. Zato ...

Iz Jožičine kuhinje: Preprosto babičino pecivo z jabolki

Babice so takšne, da poleg kosila vedno rade pripravijo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.