KUHALNICA: Ingverjev napitek, ki krepi odpornost

V sezoni prehladov in virusov moramo še posebej paziti na svoje zdravje in okrepiti imunski sistem. Najboljše je, da to storimo na naraven in hkrati preprost način. Pripravimo učinkovit ingverjev napitek in telo nam bo hvaležno.
Ingverjev napitek s pomarančo (foto: OblizniPrste.si)
Ingverjev napitek s pomarančo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Potrebovali bomo: korenina ingverja (velika vsaj pet centimetrov), eno do dve sočni pomaranči, pol litra vode.

Pri nakupu pomaranč bodimo pozorni, da izberemo takšne, ki imajo veliko soka. Na otip so mehkejše in malenkost bolj težke. Priprave napitka se lotimo tako, da pomarančo ožamemo, korenino ingverja pa olupimo. Sveže stisnjen pomarančni sok nalijemo v vrč ali večji kozarec.
 
Preberite tudi: Kako se zavarovati pred virusi: praktični nasveti za zimske dni

Olupljeno korenino ingverja na drobno naribamo in dodamo v pomarančni sok. Na koncu prilijemo približno pol litra vode, premešamo in napitek je pripravljen!

Okus je nekoliko pikanten, vendar ga pomarančni sok malce omili, tako da je bolj piten. Pomembno pa je, da preženemo viruse in ostanemo zdravi. Na zdravje!
 
Preberite tudi: Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Ali ste vedeli?
• Sveži ingver vsebuje 80 odstotkov vode.
• Vsebuje več kot 150 sestavin.
• Preprečuje vnetja in znižuje temperaturo.
• Umirja kašelj in deluje antibakterijsko.
• Znižuje holesterol in deluje kot antioksidant.

 
Še več okusnih receptob boste našli tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Slastna jabolčna pita

Veseli december je tu in s tem tudi čas, da svojim gost...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

KUHALNICA: Popečena jajčka na divjih zeliščih

Najpomembnejši je hranilno bogat zajtrk saj bomo le tak...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

KUHALNICA: Mehka cimetova omleta z jabolki

Mehka cimetova omleta z jabolki je primerna za vegane i...

KUHALNICA: Jogurtove kocke z borovnicami

Jogurtove kocke z borovnicami so mehko, sočno, sladko-k...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Sezona češenj je tu. Če jih imate v izobilju, če so se ...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.