KUHALNICA: Mešani polnozrnati pirin kruh

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 2.3.2022
Okusen, mamljiv kruh lahko zadiši tudi iz vaše pečice …
Polnozrnati pirin rženi kruh (foto: Fala)
Polnozrnati pirin rženi kruh (foto: Fala)
Polnozrnati pirin rženi kruh (foto: Fala) S kvasom Fala je huhanje in pečenje enostavno. (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za testo potrebujemo: 1 kocka kvasa Fala, 7 dl vode, 60 dag bele moke, 20 dag ržene moke
20 dag polnozrnate pirine moke, 1 dl olja, 1 mala žlička sladkorja, 3 male žličke soli

Priprava:
V posodo odmerimo sol, presejemo vse tri vrste moke in prilijemo kvas Fala, ki smo ga raztopili v mlačni, sladkani vodi. Premešamo in po kapljicah med mešanjem dodajamo še olje. Po začetnem počasnem mešanju mešamo približno osem minut na najvišji hitrosti, nato posodo pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo testo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, oblikujemo v dve štruci in ju damo v model ponovno vzhajati. V vzhajani štruci z ostrim nožem zarežemo želeni vzorec in modela postavimo v vročo pečico. Pečemo 10 minut pri 230 °C, nato temperaturo zmanjšamo in pečemo še približno 35 minut pri 175 °C. Pečeni štruci stresemo iz modela in ohladimo na mreži.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.