KUHALNICA: Mešani polnozrnati pirin kruh

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 2.3.2022
Okusen, mamljiv kruh lahko zadiši tudi iz vaše pečice …
Polnozrnati pirin rženi kruh (foto: Fala)
Polnozrnati pirin rženi kruh (foto: Fala)
Polnozrnati pirin rženi kruh (foto: Fala) S kvasom Fala je huhanje in pečenje enostavno. (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za testo potrebujemo: 1 kocka kvasa Fala, 7 dl vode, 60 dag bele moke, 20 dag ržene moke
20 dag polnozrnate pirine moke, 1 dl olja, 1 mala žlička sladkorja, 3 male žličke soli

Priprava:
V posodo odmerimo sol, presejemo vse tri vrste moke in prilijemo kvas Fala, ki smo ga raztopili v mlačni, sladkani vodi. Premešamo in po kapljicah med mešanjem dodajamo še olje. Po začetnem počasnem mešanju mešamo približno osem minut na najvišji hitrosti, nato posodo pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo testo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, oblikujemo v dve štruci in ju damo v model ponovno vzhajati. V vzhajani štruci z ostrim nožem zarežemo želeni vzorec in modela postavimo v vročo pečico. Pečemo 10 minut pri 230 °C, nato temperaturo zmanjšamo in pečemo še približno 35 minut pri 175 °C. Pečeni štruci stresemo iz modela in ohladimo na mreži.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.