KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, krompirjem, rumeno kolerabo in stročjim fižolom. Vredno je poskusiti to jed.
Najboljša Lojzijeva enolončnica (foto: OblizniPrste.si)
Najboljša Lojzijeva enolončnica (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Enolončnice so nasitne, hranljive in lahko tudi malo počakajo na družinske člane, da se vrnejo domov. Pripravljamo jo lahko z različnim mesom ali pa brez mesa. Dober okus dobijo, ker se okusi mesa, zelenjave in začimb prepletajo in združijo v kremast okus.

Sestavine za pripravo Lojzijeve enolončnice
Za 4 obroke:
500 g govejega bočnika
1 čebula
500 g krompirja
300 g kolerabe
300 g stročjega fižola
1 žlica olja
3 lovorove liste
majaron po želji
timijan po želji
sol

Priprava Lojzijeve enolončnice:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, da se zmehča. Meso zrežemo na enakomerne kose, ga dodamo in dušimo do mehkega na zmerni temperaturi.

Večkrat premešamo.

Medtem olupimo in narežemo krompir, kolerabo in fižol. Zmehčanemu mesu dodamo zelenjavo in še malo dušimo.

V drugi posodi pripravimo prežganje. Moko v posodi rjavo prepražimo in počasi prilivamo vodo, da se prežganje razpusti. Prežganje zlijemo k mesu in zelenjavi vendar mora biti prekrito s tekočino.

Dodamo lovor, majaron, timijan in sol.

Pokrito kuhamo še 20 minut in na krožniku, pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

3 ideje za doma izdelana darila za valentinovo, s katerimi lahko obdarite svoje najdražje

Valentinovo je priložnost, da svojim najdražjim pokažet...

Obudite nostalgične spomine z vsakim grižljajem Kekčevega kruha

Predstavljajte si kruh, ki združuje slovensko tradicijo...

Iz Jožičine kuhinje: Zagrebške kremšnite s čokolado

Kdor ima rad sladko, nima nikoli dovolj. Jaz sem že ena...

Po praznikih do zdrave telesne teže: najboljša živila za hujšanje v januarju

Po prazničnih pojedinah, sladkih dobrotah in obilici hr...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Poskrbite za svoje oči: Kako upočasniti poslabševanje vida

Oko ima razvito lastno zaščito proti poškodbam, povzroč...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

4 najmočnejša protibolečinska zelišča iz ljudske medicine

Saj poznate tisti rek „za vsako bolezen rož'ca raste“? ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.