KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, krompirjem, rumeno kolerabo in stročjim fižolom. Vredno je poskusiti to jed.
Najboljša Lojzijeva enolončnica (foto: OblizniPrste.si)
Najboljša Lojzijeva enolončnica (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Enolončnice so nasitne, hranljive in lahko tudi malo počakajo na družinske člane, da se vrnejo domov. Pripravljamo jo lahko z različnim mesom ali pa brez mesa. Dober okus dobijo, ker se okusi mesa, zelenjave in začimb prepletajo in združijo v kremast okus.

Sestavine za pripravo Lojzijeve enolončnice
Za 4 obroke:
500 g govejega bočnika
1 čebula
500 g krompirja
300 g kolerabe
300 g stročjega fižola
1 žlica olja
3 lovorove liste
majaron po želji
timijan po želji
sol
 

Priprava Lojzijeve enolončnice:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, da se zmehča. Meso zrežemo na enakomerne kose, ga dodamo in dušimo do mehkega na zmerni temperaturi.

Večkrat premešamo.

Medtem olupimo in narežemo krompir, kolerabo in fižol. Zmehčanemu mesu dodamo zelenjavo in še malo dušimo.

V drugi posodi pripravimo prežganje. Moko v posodi rjavo prepražimo in počasi prilivamo vodo, da se prežganje razpusti. Prežganje zlijemo k mesu in zelenjavi vendar mora biti prekrito s tekočino.

Dodamo lovor, majaron, timijan in sol.

Pokrito kuhamo še 20 minut in na krožniku, pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

KUHALNICA: Bananin tiramisu z nutelo

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja saj vsebuje ...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.