KUHALNICA: Najboljše ideje za božični jedilnik

Pred vrati so prazniki in če še ne veste, kaj bi skuhali, s čim bi presenetili svoje domače, vam ponujamo tri slastne recepte.
Ravioli z jurčki in rumenjakom (foto:OblizniPrste.si)
Ravioli z jurčki in rumenjakom (foto:OblizniPrste.si)
Ravioli z jurčki in rumenjakom (foto:OblizniPrste.si) Pečenka z zeliščno skorjico (foto: OblizniPrste.si) Piščančja rolada (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pečenka v zeliščni skorjici
V sredini sočna, mehka in rahla, zunaj obdana z dišečo, aromatično, zeliščno hrustljavo skorjico – takšna bo danes naša pečenka.

Potrebujemo 1,5 kg sveže svinjske vratovine, za zeliščni preliv pa: 4 stroki česna, 1 manjša čebula, 2 do 3 žlice pehtrana, vejica rožmarina, 7 listov žajblja, mleti poper, 1/2 žličke mletega koriandra, 1/2 žličke ingverja, 1/2 žličke suhega mletega čilija (lahko tudi svežega), žlica domače zelenjavne mešanice, sol po potrebi, nastrgana limonina lupina, nastrgana pomarančna lupina, 2 žlici krušnih drobtin, 0,5 dl olja

Meso operemo pod tekočo vodo in ga s papirno servieto osušimo.

Vse sestavine, ki so namenjene za preliv zrežemo, nastrgamo, sesekljamo, zdrobimo in dodatkom olja povežemo v enotno zmes.

S tako pripravljenim prelivom premažemo meso z vseh strani. Meso pečemo v glinenem pekaču, pokrit s pokrovom.

Meso pečemo cca. eno uro in pol (odvisno kako debel kos mesa je). 20 minut pred koncem pečenja odstranimo pokrov in zapečemo zeliščno skorjico. Po pečenju pustimo, da meso 15 minut odleži, nato ga narežemo na rezine in ponudimo. Dober tek!

Kliknite TUKAJ, kjer je recept opremljen tudi s fotografijami, ki vas bodo vodile skozi celoten postopek priprave.
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2 3

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.