KUHALNICA: Najboljše ideje za božični jedilnik

Pred vrati so prazniki in če še ne veste, kaj bi skuhali, s čim bi presenetili svoje domače, vam ponujamo tri slastne recepte.
Ravioli z jurčki in rumenjakom (foto:OblizniPrste.si)
Ravioli z jurčki in rumenjakom (foto:OblizniPrste.si)
Ravioli z jurčki in rumenjakom (foto:OblizniPrste.si) Pečenka z zeliščno skorjico (foto: OblizniPrste.si) Piščančja rolada (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pečenka v zeliščni skorjici
V sredini sočna, mehka in rahla, zunaj obdana z dišečo, aromatično, zeliščno hrustljavo skorjico – takšna bo danes naša pečenka.

Potrebujemo 1,5 kg sveže svinjske vratovine, za zeliščni preliv pa: 4 stroki česna, 1 manjša čebula, 2 do 3 žlice pehtrana, vejica rožmarina, 7 listov žajblja, mleti poper, 1/2 žličke mletega koriandra, 1/2 žličke ingverja, 1/2 žličke suhega mletega čilija (lahko tudi svežega), žlica domače zelenjavne mešanice, sol po potrebi, nastrgana limonina lupina, nastrgana pomarančna lupina, 2 žlici krušnih drobtin, 0,5 dl olja

Meso operemo pod tekočo vodo in ga s papirno servieto osušimo.

Vse sestavine, ki so namenjene za preliv zrežemo, nastrgamo, sesekljamo, zdrobimo in dodatkom olja povežemo v enotno zmes.

S tako pripravljenim prelivom premažemo meso z vseh strani. Meso pečemo v glinenem pekaču, pokrit s pokrovom.

Meso pečemo cca. eno uro in pol (odvisno kako debel kos mesa je). 20 minut pred koncem pečenja odstranimo pokrov in zapečemo zeliščno skorjico. Po pečenju pustimo, da meso 15 minut odleži, nato ga narežemo na rezine in ponudimo. Dober tek!

Kliknite TUKAJ, kjer je recept opremljen tudi s fotografijami, ki vas bodo vodile skozi celoten postopek priprave.
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2 3

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.