KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redko kdo upre. Poskusila sem že več receptov, a ta me je najbolj navdušil. Je zelo preprost, hiter in kar je najbolje: vedno uspe! Poskusite ga in se prepričajte, kakšen je odličen cheesecake, ki bo razveselil tako goste kot domače.
Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redko kdo upre. (foto: OblizniPrste.si)
Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redko kdo upre. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za cheesecake:
Za testo:
200 g gladke pšenične moke
100 g sladkorja
90 g masla
1 jajce
ščepec pecilnega praška

Za kremo:
500 g skute
150 g sladkorja
1 jajce
2 rumenjaka
1 vrečka vrečke vanilijevega pudinga
1 vrečka želatine v prahu (10 g)
1 vanilin sladkor
500 ml mleka
malo nastrgane limonine lupine
1 dl olja

Za dekoracijo:
2 beljaka
40 g sladkorja v prahu
malo nastrgane čokolade
okrasne kroglice ipd.

Postopek izdelave cheesecakea:
Maslo stopimo. V posodo združimo vse sestavine za testo in mešamo. Če imate kuhinjski aparat, si pomagate z njim, sicer gnetete ročno na pultu. Iz testa oblikujemo kroglo.

Testo razvaljamo. Vstavimo ga na dno pekača. Večkrat ga prebodemo z vilicami.

V drugi posodi stepemo jajce in rumenjaka s sladkorjem (beljaka ločimo v posebno posodo in uporabimo za končno dekoracijo). Postopoma dodajamo ostale sestavine razen mleka.

Na koncu dodamo še mleko in mešamo z metlico za stepanje. Masa je zelo tekoča, zato se nikar ne ustrašite, na koncu bo vse tako, kot mora biti.

Kremo zlijemo v model prek testa.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija (klasična pečica). Cheesecake postavimo vanjo za 40 minut.

Medtem stepemo beljake s sladkorjem. Dobimo sneg.

Z njim napolnimo modelček za okraševanje tort.

Cheesecake se je med peko nekoliko strdil, a še vedno pozorno nanašajte sneg – nikakor ne z vilico ali nožem, saj boste kremo preluknjali. Sneg je najbolje nanesti kot kupčke s pomočjo pripomočka za okraševanje tort (s poljubnim nastavkom).

Cheesecake postavimo nazaj v ogreto pečico, kjer ga pustimo še 5 minut. Nato ga poljubno okrasimo z nastrgano čokolado, okrasnimi kroglicami, svečkami ipd.

Počakamo, da se malo ohladi. Nato pospravimo v hladilnik in pustimo čez noč počivati, da se dobro ohladi. Šele po tem, ko je torta dobro ohlajena, odstranimo ogrodje modela za torto.

Cheesecake razrežemo na več kosov in ponudimo na desertnih krožnikih. Preostane nam samo, da uživamo v lastni kulinariki in s svojim dosežkom osrečimo tudi svoje najbližje.

Odličen cheesecake, ki vedno uspe, je recept, ki ga morate poskusiti, saj je otočje lahek. Brez težav ga lahko pripravijo tudi najmlajši. Prijetno sladkanje!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčna pita

Iz Jožičine kuhinje je zadišalo po okusni in hitro prip...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Kdo ima prav?

Zadnje čase opažam, kako pogosto mnenja drugih jemljemo...

Trik, ki hitro odpravi temne kolobarje pod očmi

Če imate težave s temnimi kolobarji okrog oči, preizkus...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.