KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redko kdo upre. Poskusila sem že več receptov, a ta me je najbolj navdušil. Je zelo preprost, hiter in kar je najbolje: vedno uspe! Poskusite ga in se prepričajte, kakšen je odličen cheesecake, ki bo razveselil tako goste kot domače.
Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redkokdo upre. (Foto: Oblizniprste.si)
Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redkokdo upre. (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za cheesecake:
Za testo:
200 g gladke pšenične moke
100 g sladkorja
90 g masla
1 jajce
ščepec pecilnega praška

Za kremo:
500 g skute
150 g sladkorja
1 jajce
2 rumenjaka
1 vrečka vrečke vanilijevega pudinga
1 vrečka želatine v prahu (10 g)
1 vanilin sladkor
500 ml mleka
malo nastrgane limonine lupine
1 dl olja

Za dekoracijo:
2 beljaka
40 g sladkorja v prahu
malo nastrgane čokolade
okrasne kroglice ipd.
 
Preberite tudi: Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Postopek izdelave cheesecakea:
Maslo stopimo. V posodo združimo vse sestavine za testo in mešamo. Če imate kuhinjski aparat, si pomagate z njim, sicer gnetete ročno na pultu. Iz testa oblikujemo kroglo.

Testo razvaljamo. Vstavimo ga na dno pekača. Večkrat ga prebodemo z vilicami.

V drugi posodi stepemo jajce in rumenjaka s sladkorjem (beljaka ločimo v posebno posodo in uporabimo za končno dekoracijo). Postopoma dodajamo ostale sestavine razen mleka.

Na koncu dodamo še mleko in mešamo z metlico za stepanje. Masa je zelo tekoča, zato se nikar ne ustrašite, na koncu bo vse tako, kot mora biti.

Kremo zlijemo v model prek testa.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija (klasična pečica). Cheesecake postavimo vanjo za 40 minut.

Medtem stepemo beljake s sladkorjem. Dobimo sneg.

Z njim napolnimo modelček za okraševanje tort.

Cheesecake se je med peko nekoliko strdil, a še vedno pozorno nanašajte sneg – nikakor ne z vilico ali nožem, saj boste kremo preluknjali. Sneg je najbolje nanesti kot kupčke s pomočjo pripomočka za okraševanje tort (s poljubnim nastavkom).

Cheesecake postavimo nazaj v ogreto pečico, kjer ga pustimo še 5 minut. Nato ga poljubno okrasimo z nastrgano čokolado, okrasnimi kroglicami, svečkami ipd.

Počakamo, da se malo ohladi. Nato pospravimo v hladilnik in pustimo čez noč počivati, da se dobro ohladi. Šele po tem, ko je torta dobro ohlajena, odstranimo ogrodje modela za torto.

Cheesecake razrežemo na več kosov in ponudimo na desertnih krožnikih. Preostane nam samo, da uživamo v lastni kulinariki in s svojim dosežkom osrečimo tudi svoje najbližje.
 
Preberite tudi: Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Odličen cheesecake, ki vedno uspe, je recept, ki ga morate poskusiti, saj je otočje lahek. Brez težav ga lahko pripravijo tudi najmlajši. Prijetno sladkanje!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.