KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redko kdo upre. Poskusila sem že več receptov, a ta me je najbolj navdušil. Je zelo preprost, hiter in kar je najbolje: vedno uspe! Poskusite ga in se prepričajte, kakšen je odličen cheesecake, ki bo razveselil tako goste kot domače.
Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redkokdo upre. (Foto: Oblizniprste.si)
Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redkokdo upre. (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za cheesecake:
Za testo:
200 g gladke pšenične moke
100 g sladkorja
90 g masla
1 jajce
ščepec pecilnega praška

Za kremo:
500 g skute
150 g sladkorja
1 jajce
2 rumenjaka
1 vrečka vrečke vanilijevega pudinga
1 vrečka želatine v prahu (10 g)
1 vanilin sladkor
500 ml mleka
malo nastrgane limonine lupine
1 dl olja

Za dekoracijo:
2 beljaka
40 g sladkorja v prahu
malo nastrgane čokolade
okrasne kroglice ipd.
 
PREBERITE TUDI: Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Postopek izdelave cheesecakea:
Maslo stopimo. V posodo združimo vse sestavine za testo in mešamo. Če imate kuhinjski aparat, si pomagate z njim, sicer gnetete ročno na pultu. Iz testa oblikujemo kroglo.

Testo razvaljamo. Vstavimo ga na dno pekača. Večkrat ga prebodemo z vilicami.

V drugi posodi stepemo jajce in rumenjaka s sladkorjem (beljaka ločimo v posebno posodo in uporabimo za končno dekoracijo). Postopoma dodajamo ostale sestavine razen mleka.

Na koncu dodamo še mleko in mešamo z metlico za stepanje. Masa je zelo tekoča, zato se nikar ne ustrašite, na koncu bo vse tako, kot mora biti.

Kremo zlijemo v model prek testa.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija (klasična pečica). Cheesecake postavimo vanjo za 40 minut.

Medtem stepemo beljake s sladkorjem. Dobimo sneg.

Z njim napolnimo modelček za okraševanje tort.

Cheesecake se je med peko nekoliko strdil, a še vedno pozorno nanašajte sneg – nikakor ne z vilico ali nožem, saj boste kremo preluknjali. Sneg je najbolje nanesti kot kupčke s pomočjo pripomočka za okraševanje tort (s poljubnim nastavkom).

Cheesecake postavimo nazaj v ogreto pečico, kjer ga pustimo še 5 minut. Nato ga poljubno okrasimo z nastrgano čokolado, okrasnimi kroglicami, svečkami ipd.

Počakamo, da se malo ohladi. Nato pospravimo v hladilnik in pustimo čez noč počivati, da se dobro ohladi. Šele po tem, ko je torta dobro ohlajena, odstranimo ogrodje modela za torto.

Cheesecake razrežemo na več kosov in ponudimo na desertnih krožnikih. Preostane nam samo, da uživamo v lastni kulinariki in s svojim dosežkom osrečimo tudi svoje najbližje.
 
PREBERITE TUDI: Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Odličen cheesecake, ki vedno uspe, je recept, ki ga morate poskusiti, saj je otočje lahek. Brez težav ga lahko pripravijo tudi najmlajši. Prijetno sladkanje!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Alkalna dieta: reši vas lahko raka, visokega pritiska, osteoporoze in odvečnih kg

Strokovnjaki, ki zagovarjajo alkalno dieto trdijo, da l...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

Čufte ali mesne kroglice so priljubljena jed iz mletega...

Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo ...

Vabilo na dan odprtih vrat posestva Trnulja

V sklopu projekta "Uvedba lokalne, ekološko pridelane p...

Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležu...

Ljubljanska vinska pot – že 15. junija!

Organizatorji dogodka se v središču Ljubljane že pripra...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.