KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se mleku in mlečnim izdelkom izogibam, jih nadomeščam z veganskimi namazi, ki so odlični, hitro jih pripravimo, poleg tega pa lahko, če ga naredimo preveč, zamrznemo in uporabimo ob drugi priložnosti. Vanj lahko vmešamo naše najljubše začimbe in ga naredimo točno takšnega, kot nam je najbolj všeč.
Veganski namaz pripravimo iz zelišč in oreščkov. (foto: Tina Teršek)
Veganski namaz pripravimo iz zelišč in oreščkov. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za večjo skledico potrebujemo:
150g indijskih oreščkov*
Sveže iztisnjen sok 1 do 1 ½ limone*
2 ščepca nerafinirane roza himalajske soli (ali po okusu)
1 žlico olja zemeljskih mandljev* (ali kakšnega drugega hladno stiskanega)
2 žlički pivskega kvasa*
1 česnov strok*
In vaša najljubša zelišča (drobnjak, česen, čemaž, rožmarin, rdeča paprika v prahu,…)*
*iz kontrolirane ekološke pridelave

Indijske oreščke namakamo najmanj tri ure. Nato jih v sekljalniku zmeljemo skupaj s oljem in limoninim sokom. Zmes mora biti kremasta in gladka. Dodamo še sol, česen, pivski kvas in dobro zmeljemo. Nato pridejo na vrsto zelišča. Jaz sem razdelila namaz na dva dela. V enega sem dodala drobnjak (česnov in navaden), v drugega sladko rdečo papriko v prahu.

V tako pripravljen namaz lahko namakate narezano svežo zelenjavo, ali ga namažete na razne krekerje, kruh, …

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.