KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se mleku in mlečnim izdelkom izogibam, jih nadomeščam z veganskimi namazi, ki so odlični, hitro jih pripravimo, poleg tega pa lahko, če ga naredimo preveč, zamrznemo in uporabimo ob drugi priložnosti. Vanj lahko vmešamo naše najljubše začimbe in ga naredimo točno takšnega, kot nam je najbolj všeč.
Veganski namaz pripravimo iz zelišč in oreščkov. (foto: Tina Teršek)
Veganski namaz pripravimo iz zelišč in oreščkov. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za večjo skledico potrebujemo:
150g indijskih oreščkov*
Sveže iztisnjen sok 1 do 1 ½ limone*
2 ščepca nerafinirane roza himalajske soli (ali po okusu)
1 žlico olja zemeljskih mandljev* (ali kakšnega drugega hladno stiskanega)
2 žlički pivskega kvasa*
1 česnov strok*
In vaša najljubša zelišča (drobnjak, česen, čemaž, rožmarin, rdeča paprika v prahu,…)*
*iz kontrolirane ekološke pridelave

Indijske oreščke namakamo najmanj tri ure. Nato jih v sekljalniku zmeljemo skupaj s oljem in limoninim sokom. Zmes mora biti kremasta in gladka. Dodamo še sol, česen, pivski kvas in dobro zmeljemo. Nato pridejo na vrsto zelišča. Jaz sem razdelila namaz na dva dela. V enega sem dodala drobnjak (česnov in navaden), v drugega sladko rdečo papriko v prahu.

V tako pripravljen namaz lahko namakate narezano svežo zelenjavo, ali ga namažete na razne krekerje, kruh, …

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.