KUHALNICA: Odličen čičerikin namaz

Odličen čičerikin namaz ali humus je narejen iz čičerike, soka limone in olivnega olja. Primeren je tudi za vegane. Zelo lepo se prilega na rženem kruhu, lahko pa iz njega naredite tudi polpete.
Pripravite okusen čičerikin namaz. (foto: OblizniPrste.si)
Pripravite okusen čičerikin namaz. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Namaz si lahko pospravite v posodico, ki jo imate v hladilniku. Zjutraj pa namažete na kruh. Ponudite ga gostom kot predjed na hrustljavih kruhkih.

Sestavine za odličen čičerikin namaz:
100 g čičerike (ali 200 g že kuhane čičerike)
1 žlica olivnega olja
sol z začimbami
pol limone
1 žlička zmletega peteršilja
1 strok česna
2 dl vode

Kako pripravim odličen čičerikin namaz:
Čičeriko obvezno čez noč namočim v vodi.

Naslednji dan odlijem vodo, stresem čičeriko v ekonom lonec in dolijem novo vodo. Čičeriko kuham 1 uro. Če se vam mudi ali če ste jo pozabili namočiti lahko kupite tudi že skuhano čičeriko.

Skuhano čičeriko, česen in olivno olje dam v palični mešalnik ter zmeljem.

Namazu dodam še sok polovice limone, peteršilj ter posolim.

Namaz pospravim v posodo, ki jo imam v hladilniku.

Pomembno
Čičeriko je potrebno čez noč namočiti, s tem tudi skrajšate čas kuhanja. Najhitreje se skuha v ekonom loncu.

Čičerikim namaz je odličen za zajtrk na rženem kruhu. Dober tek!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ne zavrzite jo – deluje kot gnojilo in barvilo, neguje kožo, odstranjuje vonjave …

Nekateri jo uživate vsak dan. A uporabna je na tisoč in...

Žajbelj – uravnava holesterol, lajša simptome menopavze in izboljšuje spomin

Koristi žajblja že dlje časa preučuje tudi znanost. Kar...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Fala Slonček vabi na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2023

Peka kruha ima na Slovenskem bogato tradicijo, zato ne ...

Želite ohraniti zdravo srce in ožilje? Te 4 diete so najboljše za srce

Študije kažejo, da te 4 diete podpirajo zdravje srce, o...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

To nedeljo Marcelova tržnica za podporo neozdravljivo bolnim otrokom

V nedeljo, 27. avgusta, se bo na Pogačarjevem trgu v Lj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.